Spor
  • 5.9.2013 12:49

Beşiktaş Başkanı'ndan transfer açıklaması

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı futbol takımı ile ilgili gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

 

Transferleri kulübün menfaatine göre yaptıklarını aktaran Orman, "Yönetim kurulumuzun birinci hedefi, futbolun yönetiminden çok finansmanıdır. Öncelikle sorumluluğumuz, futbol takımının maaşlarını ödeyebilmektir. Avrupa'ya bu sezon da gidemeyeceğiz. Bu bize 10 milyon avroluk bir kayba sebep oldu. Popülariteden uzak, mantık çerçevesinde ilerleyeceğiz ve bu doğrultuda gideceğiz" diye konuştu.

Taraftara, dünya yıldızları getirme gibi bir söz vermek istemediklerini vurgulayan başkan Orman, "Sezon başlamadan da söyledim. Beşiktaş, dünya yıldızıyla taraftar mutlu etmek için önceden belli transferler yaptı ve bunun sonuçları da ortada. Önemli olan Beşiktaş'ın takım olarak hareket ekmesi. Takım şu anda taraftara umut veriyor. Taraftarımızı memnun edecek, coşturacak transferler yapmak istiyoruz ama bunlar şartlar olursa gerçekleşir" ifadelerini kullandı.

Sezon başında Brezilyalı yıldız futbolcu Ronaldinho için girişimde bulunduklarını hatırlatan siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Kulübü, Ronaldinho'yu devre arasına kadar bırakmama kararı aldı. O gün şartlar oluşursa yine konuşuruz. Bu, taraftarımıza verilmiş bir umut değildir. Biz mantık içinde hareket edeceğiz" diye görüşlerini aktardı. 

 

- "Gelecek sezonki yabancı kontenjanını düşünerek hareket ettik"

 

Fikret Orman, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından gelecek sezon uygulamaya sokulacak "5+0+3" yabancı futbolcu sınırı doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile bizzat görüştüğünü ve bu kararın kesinlikle uygulamaya konulacağının altını çizen Orman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sol beke yapacağımız transferin kiralık olmasının iki sebebi var. Birincisi, o mevkide oynayan iki milli futbolcumuzun, Uğur Boral ve İsmail Köybaşı'nın sakatlığının geçmek üzere olması. İkincisi de, gelecek sezon 5+0+3 yabancı kontenjanının uygulanacak olması. Yıldırım Demirören'le konuştum, gelecek sezon böyle olacağını söyledi. Biz de buna göre çalışıyoruz. Stratejimiz buna göre. Biz bunun için çalışırken başka bir kulüp farklı şekilde çalışarak kararı değiştirmeye çalışırsa buna izin vermeyiz."

 

- Fernandes konusu

 

Basın mensuplarının sürekli olarak futbolcuları Manuel Fernandes hakkında soru sormasından sıkıldığını söyleyen Orman, Portekizli futbolcunun kulüpte mutlu olduğunu dile getirdi.

Fernandes konusunda sıkıntı olmadığını vurgulayan Orman, "Fernandes, taraftarı ve kulübü çok sevdiğini bizzat bana söyledi. Ayrılmak istemiyor. Karşılıklı fedakarlıklar yaparak bir anlaşma ortamı sağlayacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

Orman, sponsorluk anlaşmalarının devam edeceğini ve ilk hedeflerinin voleybol ile hentbol şubesi olduğunu da kaydetti.

 

- Sol bek ve Kerim Frei transferi

 

Sol bek ve Kerim Frei transferiyle ilgili Fikret Orman, gerekli açıklamanın Beşiktaş Futbol İdari Direktörü Semih Usta tarafından yapılacağını belirtti.

Usta, yaptığı açıklamada, Brezilyalı futbolcu Ramon Motta ile görüşmeye başladıklarını hatırlatarak, "Sabahleyin yaptığımız açıklamada görüşmeye başladığımızı bildirdik. Gün içinde gelişmeleri duyuracağız. Kiralık ve satın alma opsiyonlu bir transfer üzerinde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İngiltere'nin Fulham takımında oynayan gurbetçi futbolcu Kerim Frei ile de 2-3 aydır ilgilendiklerini anlatan Usta, "Kerim Frei, uzun zamandır düşündüğümüz bir ideolojinin çerçevesinde bir transfer. Fizibilitesi yapılıyor. Kulübün şartları uygun olur ve oyuncu da bu şartları kabul ederse transfer olabilir" ifadelerini kullandı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:16

İLGİLİ HABERLER