Spor
  • 21.10.2005 00:01

BEŞİKTAŞ BERABERLİKLE BAŞLADI!..

İSTANBUL - UEFA Kupası (H) Grubu ilk maçında Beşiktaş, İngiltere'nin Bolton Wanderers takımı ile 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş, henüz 7. dakikada Ailton'un golüyle skor üstünlüğünü eline geçirdi. Golün ardından daha kontrollü oynayan, savunma güvenliğini ön planda tutup, uzun toplar ve ani ataklarla rakip kaleye giden siyah-beyazlılar, ceza alanı önünde pas seçimlerini doğru kullanamayınca 2. golü bulamadı. Maça dörtlü savunma ile çıkan Beşiktaş, rakibin artan baskısı karşısında 29. dakikada Borgetti'nin golüne engel olamadı. Tümer'in sakatlanıp oyundan çıkmasıyla önemli bir futbolcusunu da kaybeden siyah-beyazlılar, ilk yarıyı 1-1 berabere tamamladı.
    
Bolton Wanderers ise Ailton'un ayağından erken yediği golün şokunu bir süre üzerinden atamadı. Sonraki dakikalarda beraberlik golünü bulmak için Beşiktaş kalesine yüklenen İngiliz ekibi, Borgetti ile aradığı golü buldu ve ilk yarı beraberlikle sonuçlandı.
    
7. dakikada Tümer'in ara pasında topla buluşan Ailton, ceza alanına girerken sert ve düzgün vurdu. Top kaleci Walker'in bakışları arasında filelere gitti ve Beşiktaş 1-0 öne geçti.
    
20.dakikada Fadiga'nın ceza alanı dışından şutunda, kaleci Cordoba son anda topu tokatlayarak kornere çeldi.
    
23. dakikada Tümer'in soldan ortasında, arka direkte boş pozisyonda topla buluşan Ahmed Hassan, meşin yuvarlağa vurmakta gecikince, savunma araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.
    
29. dakikada Diouf'un sağdan ortasında, arka direkte topla boş pozisyonda buluşan Borgetti'nin şutunda meşin yuvarlak, kaleci Cordoba'nın yanından ağlara gitti ve durum 1-1 oldu.
    
36. dakikada Diouf'un ceza alanı dışından sert şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.
    
43. dakikada Tayfur'un pasında topla ceza alanı içinde buluşan Ailton, meşin yuvarlağı kontrol edemeyince, savunma araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.


İkinci yarıya da ilk yarıdaki gibi hızlı başlayan Beşiktaş, gol bulmak amacıyla tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklendi. Ancak rakip ceza alanı içinde etkili olamayan siyah-beyazlılar, gol pozisyonu üretmekte güçlük çekti. İkinci yarıda oyuna giren Gökhan'ın da sakatlanması ile zorunlu olarak savunmaya Mustafa'yı alan Beşiktaş, gol yollarında sıkıntı yaşadı. Siyah-beyazlılar gruptaki ilk maçlarında 1-1 berabere kalarak, sahadan 1 puanla ayrıldı.
    
Bolton Wanderers ise ikinci yarıda savunma güvenliğini ön planda tutup, zaman zaman Diouf ile geliştirdiği ataklarla gol aradı. İngiliz ekibi, Beşiktaş'a 2. gol izni vermeyip, İstanbul deplasmanından 1 puanla ayrıldı.
    
47. dakikada İbrahim Akın'ın sol çaprazda sert şutunda, top üstten auta gitti.
    
68. dakikada Fadiga'nın soldan ortasında, Faye'nin ceza alanı içinden kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
    
72. dakikada Ben Haim'in sağ çaprazdan sert ve yerden şutunda, top az farkla auta çıktı.
    
90. dakikada Kleberson'un ceza alanı içinden şutunda, top yandan auta gitti.
    
Karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı.
    
Stat: BJK İnönü
    
Hakemler: Ruud Bossen xx, Richard Slot x, Nicky Siebert xx(Hollanda)
    
Beşiktaş: Cordoba xx, Tayfur xx, İbrahim Toraman xx (Dk. 46 Gökhan xx)(Dk.70 Mustafa xx), Çağdaş xx, Adem xx, Ahmed Hassan x, Kleberson xx, Koray xx, İbrahim Akın xx, Tümer (Dk. 36 İbrahim Üzülmez xx), Ailton xx
    
Bolton Wanderers: Walker xx, Ben Haim xx, Jaidi xx, Faye xx, Gardner xx, Fernandes xx (Dk. 59 Nolan x), Nakata xx, Fadiga xx, O'Brien xx, Diouf xx, Borgetti xx
    
Goller: Dk. 7 Ailton, Dk. 29 Borgetti

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:51

İLGİLİ HABERLER