Spor
  • 29.9.2018 21:18

Beşiktaş Kayserispor'u mars etti

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Beşiktaş, evinde Kayserispor'u 2-0 yendi. Kartal'ın ilk golünü 32. dakikada 6 hafta sonra formasına kavuşan Vagner Love kaydetti. 72'de klasını konuşturan Quaresma son sözü söyledi!

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 7'nci haftasında sahasında Kayserispor ile karşılaştı. Mücadeleden 2-0 galip ayrılan Kara Kartal, maç fazlasıyla ikinciliğe yükseldi. Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 34. dakikada Vager Love, 71. dakikada Quaresma kaydetti. Vagner Love'ın attığı golde asisti yapan isim de Quaresma oldu. Bu sonuçla Beşiktaş puanını 14 yaparken Kayserispor ise 8 puanda kaldı.

Teknik direktör Şenol Güneş, Kayserispor mücadelesine geçen haftadan 3 değişiklik yaparak çıktı. Hafta boyunca merak edilen sol bekte kimin oynayacağı sorusunun cevabı Gary Medel oldu. Cezalı olan Caner Erkin ve sakat olan Adriano'nun yerine sol beke Şilili futbolcuyu koyan Şenol Güneş, stoper ikilisinde ise Pepe ve Vida'ya şans verdi. Tecrübeli teknik adam defans dörtlüsünü Gökhan Gönül, Pepe, Vida ve Medel'den oluşturdu.
Orta sahada Atiba'nın yanında Oğuzhan'ı görevlendiren Güneş'in hücumdaki sürprizi ise Vagner Love oldu. Bu sezon hiç şans vermediği Brezilyalı oyuncuyu Kayserispor karşısında ilk kez tercih eden Şenol Güneş, Ryan Babel'i de sol açıktaki yerine geri çekti. Siyah beyazlıların hücumdaki diğer oyuncuları ise Quaresma ve Ljajic oldu..

Öte yandan 6 haftadır ligde forma şansı bulamayan Love, siyah-beyazlıların Kayserispor karşısında ilk 11'de yer aldı...

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

1. dakikada organize gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta topla buluşan Quaresma'nın vuruşunda kaleci Lung son anda topu kornere çeldi.
20. dakikada rakibinden topu kapan Love, hemen sağ kanattaki Quaresma'ya oynadı. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci meşin yuvarlağı yumruklarıyla uzaklaştırdı.
29. dakikada Varela'nın ceza sahasına girer girmez sert şutu, Vida'dan dönerek Mensah'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun yaptığı vuruşunu kaleci Karius son anda kornere çeldi.
34. dakikada sağ kanatta Quaresma'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Love'ın kaleci ile karşı karşıya kaldığı vuruşunda top Lung'dan döndü. Dönen topu Brezilyalı yıldız ağlara gönderdi. 1-0
37. dakikada Ljajic'in pasında sağ kanatta topla buluşan Quaresma'nın, ceza sahasına girer girmez şutunda meşin yuvarlak üstten dışarıya gitti.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 

46. dakikada Atila'nın pasında ceza sahasına giren Umut, topu arka tarafta bulunan Varela'ya yolladı. Bu futbolcunun kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarıya gitti.
58. dakikada Lopes'in ceza sahasına doğru ortaladığı topla buluşan Chery'nin indirdiği meşin yuvarlağa sol çaprazdan Atila'nın şutu yandan auta çıktı.
71. dakikada Ljajic'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Gökhan Gönül'ün yerden vuruşu direğe çarparak oyun alanına geri döndü. Dönen topu önünde bulan Quaresma, düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı. 2-0

Stat: Vodafone Park
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Kemal Yılmaz, Erdinç Sezertam
Beşiktaş: Karius, Gökhan, Pepe, Vida, Medel, Atiba, Oğuzhan (Tolgay dk. 60), Ljajic, Babel, Quaresmax (Güven dk. 88 ?), Love (Lens dk. 76)
Yedekler: Tolga, Mustafa, Roco, Fatih, Güven, Necip, Dorukhan, Larin
Teknik direktör: Şenol Güneş
Kayserispor: Lung, Lopes, Sapuranu, Kanabıyık (Levent dk. 66), Atilla, Rotman, Chery, Mensah (Kravets dk. 79), Bilal, Varela (Mert dk. 58), Umut
Yedekler: Muammer, Gyan, Adem, Vedat, Kucher
Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam
Gol: Love (dk. 34), Quaresma (dk. 71) (Beşiktaş)
Sarı kart: Lens (Beşiktaş)

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Kayserispor'u konuk eden Beşiktaş, Fenerbahçe maçına göre 3 değişiklikle sahaya çıktı.

Siyah-beyazlı ekipte, geçtiğimiz hafta derbide ilk 11'de sahaya çıkan oyunculardan Caner Erkin cezası, Tolgay Arslan ve Jeremain Lens ise teknik direktör Şenol Güneş'in kararı ile Kayserispor maçında ilk 11'de yer almadı. Güneş, cezası biten Gary Medel'in yanı sıra Adem Ljajic ve Vagner Love'ı, Kayserispor karşısında ilk 11'de sahaya sürdü.

Beşiktaş'ta sakatlığı süren Adriano Correia bu maçta da forma giyemedi. Şenol Güneş, Caner ve Adriano'nun yokluğunda sol bekte yaşanan sıkıntıyı ise cezası biten Gary Medel'i defansın solunda oynatarak çözdü.

VAGNER LOVE SİFTAH YAPTI

Beşiktaş'ın Kayserispor maçındaki en büyük sürprizi Vagner Love oldu. Bu sezon görev yaptığı 4 resmi maçta oyuna sonradan giren Brezilyalı futbolcu, Kayserispor karşılaşmasına ilk 11'de çıktı. Tecrübeli oyuncu, Akhisarspor ile oynanan lig maçında oyuna sonradan girmiş ve 28 dakika mücadele etmişti.

LJAJİC'E AİLE DESTEĞİ

Beşiktaş'ın Sırbistanlı oyuncusu Adem Ljajic'i doğum gününde ailesi yalnız bırakmadı. Bugün 27 yaşın giren ve maç öncesinde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde takım arkadaşlarının pasta keserek doğum gününü kutladığı Ljajic'in, annesi Binasa Ljajic ve babası Sahmir Ljajic karşılaşmayı tribünden izledi. İkilinin stadyuma gelirken yaptırdığı pasta dikkati çekti. Öte yandan, Şili Milli Takımı forması giyen bir grup Şilili futbolsever de karşılaşmayı tribünden izleyerek, Beşiktaş'ın Şilili futbolcusu Gary Medel'e destek verdi.

ÇİMLERE BAKIM YAPILDI

Vodafone Park'ın çimlerinde sezon başından beri yaşanan problemin giderilmesi için çalışmalar maçtan önce de devam etti. Öğlen saatlerinde başlayan çalışmalar maça kısa bir süre kalana kadar sürdü.

BEŞİKTAŞ'TA İKİ ÖNEMLİ EKSİK
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kayserispor karşısında geçen hafta deplasmanda oynanan Fenerbahçe derbisinin bitiminde kırmızı kart gören Caner Erkin ile iki haftadır sakat olan ve antrenmanlara çıkmayan Adriano'yu kullanamadı.

BEŞİKTAŞ'IN YABANCI ZİYARETÇİLERİ
Beşiktaş'ın Kayserispor maçını seyretmek üzere farklı ülkelerden gelen ziyaretçiler de tribünlerdeki yerlerini aldı. Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ile konsoloslar Liu Zengxian ve Cui Wei beraberindeki heyet ile karşılaşmayı seyretmek için Vodafone Park'a geldi. Bunun yanı sıra Medel forması giyen Şilili taraftarlar da tribünlerdeki yerlerini aldılar.

VAGNER LOVE 6 HAFTA SONRA SAHADA
Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Vagner Love 6 haftalık aranın ardından sahalara döndü.
Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Beşiktaş'ın evinde Kayserispor'u ağırladığı müsabakada Vagner Love sahalara döndü. 6 haftadır ligde forma şansı bulamayan Love, siyah-beyazlıların Kayserispor karşısında ilk 11'de yer aldı. Beşiktaş'ta geçtiğimiz haftalarda takımdan ayrılan Alvaro Negredo'dan sonra siyah-beyazlıların forvet hattında Mustafa Pektemek, Larin ve Love kalmıştı.
Vagner Love son olarak ligin ilk haftasında Akhisarspor'a karşı forma giydi.

 

Güncellenme Tarihi : 29.9.2018 22:23

İLGİLİ HABERLER