Spor
  • 30.4.2007 16:28

BEŞİKTAŞ, PFDK'YA SAVUNMASINI GÖNDERDİ

İSTANBUL - Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, Fenerbahçe ile oynanan Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilen futbolcuları Ricardinho, Vedran Runje ve Serdar Kurtuluş için savunmalarını belgeleriyle hazırlayıp PFDK'ya verdiklerini söyledi.


     Levent Erdoğan, konunun yarın PFDK'da görüşüleceğini kaydederek, ''Disiplin kurulunun, cezalandırılacak taraf olmadığımızı, mağdur taraf olduğumuzu, görüş ve belgelerimiz ışığında anlayacaklarını umuyoruz. Savunmamıza tüm görüntü ve belgeleri ekledik'' dedi.


     Beşiktaş taraftarının sahaya meşale attığının iddia edildiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Halbuki taraftarımıza ayrılan yerin her tarafı kapalı ve meşale atılması mümkün değil. Bu bölümün, yanmaz sentetik balık ağıyla kapatıldığı tutanaklarda vardır. Buna rağmen kulübümüz, taraftarımızın meşale attığı iddiasıyla disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Fenerbahçe taraftarının attığı meşaleler nedeniyle taraftarımıza bir ceza verileceğini düşünmüyoruz. Keza meşalenin yerden alınıp kaldırılmasının da herhangi bir yere atma şeklinde hareket söz konusu olmadığı için ceza gerektirdiğini düşünmüyoruz.''


     Erdoğan, Ricardinho'nun PFDK'ya sevk edilmesine de değinerek, ''Tekmelenen, tokatlanan, itilen, her türlü sözlü ve fiili şiddete maruz kalan, mağdur olan bir kişinin suçlu olarak gösterilmesini de anlayamadık. İnanıyoruz ki PFDK, gerekli incelemeyi yaptıktan sonra kusurlu tarafın bizim oyuncularımız ve taraftarımız olmadığına karar verecektir. Aksi çok büyük bir yanılgı olur'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER