Spor
  • 3.8.2018 00:02

Beşiktaş rahat turladı: 6 gol

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ön eleme rövanş karşılaşmasında B36 Torshavn ile karşı karşıya geldi. Siyah - Beyazlılar rakibini 6-0 yenerek tur atladı.

İlk maçı deplasmanda 2-0'lık skorla kazanan Siyah - Beyazlılar, Vodafone Park'ta oynanan mücadeleden de 6-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri Larin (3), Caner Erkin ve Oğuzhan Özyakup ve Vagner Love (p) kaydetti.

Bir sonraki turda rakip LASK Linz

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda B36 Torshavn ile karşı karşıya gelen Beşiktaş, bir sonraki turda Avusturya Ligi ekiplerinden LASK Linz ile karşı karşıya gelecek.

Norveç temsilcisi Lillestrom ile eşleşen ve sahasındaki ilk maçı 4-0 kazanıp, deplasmanda da 2-1 galip gelerek turu geçen Avusturya ekibi, bir sonraki turda Beşiktaş ile karşılaşacak. Bir sonraki turda ilk maç 9 Ağustos'ta İstanbul'da, ikinci maç ise 16 Ağustos'ta Avusturya'da oynanacak.

Beşiktaş 74 gün sonra Vodafone Park’ta

B35 Torshavn mücadelesiyle bu sezon ilk iç saha maçında boy gösteren Beşiktaş, 74 gün sonra taraftarıyla buluştu.

Sivasspor’la 19 Mayıs’ta oynadığı lig maçıyla sezonu tamamlayan Beşiktaş, bu maçın ardından tam 74 gün sonra taraftarıyla buluştu. Yeni sezonun iç sahadaki ilk resmi mücadelesine Avrupa Ligi arenasında çıkan siyah-beyazlılar, taraftarıyla da bir araya geldi. 20 binin üzerinde taraftar, yeni sezonun ilk iç saha maçında takımlarını yalnız bırakmadı.

Sıcağa rağmen tribünler doldu

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında Torshavn’la karşılaşan Beşiktaş’ı taraftarları yalnız bırakmadı. Sıcak havaya rağmen 20 binin üzerinde taraftar tribünlerdeki yerini aldı.

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Faroe Adaları temsilcisi B36 Torshavn’la mücadele eden Beşiktaş’ı taraftarları yalnız bırakmadı. Beşiktaş’ın bu sezon iç sahadaki ilk maçında İstanbul’un sıcak havasına rağmen tribünler doldu. Torshavn karşısında 20 binin üzerinde Beşiktaşlı taraftar, takımlarını yalnız bırakmadı ve siyah-beyazlı ekibin bu sezon iç sahadaki ilk resmi maçında tribünlerdeki yerini aldı.

Caner Erkin golü eşine hediye etti

Beşiktaş’ın Torshavn karşısında ikinci golünü kaydeden Caner Erkin, attığı golü hamile olan eşi Şükran Ovalı’ya armağan etti.

Beşiktaş’ın tecrübeli yıldızı Caner Erkin, B36 Torshavn karşısında 44. dakikada takımının ikinci golünü atarken, golün ardından eşi Şükran Ovalı’yı unutmadı. Lens’in pasında topu filelere gönderen Caner, ağlardaki topu alarak formasının içine soktu ve golü hamile olan eşi Şükran Ovalı’ya armağan etti.

Negredo kadroya alınmadı

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme rövanş maçında B36 Torshavn ile karşılaşan Beşiktaş'ta İspanyol yıldız Alvaro Negredo kadroya dahil edilmedi. Deplasmanda oynanan ilk maçta kadroda olan Negredo süre almamıştı.

Beşiktaş'ta Negredo, Torshavn maçının kadrosuna dahil edilmedi. Dün düzenlenen basın toplantısında kadroda 6 forvet olmasına karşın verim alamadığını belirten Şenol Güneş, İspanyol golcüyü Torshavn maçının kadrosuna dahil etmedi. Geçen hafta deplasmanda oynanan ilk maçta 18 kişilik kadroda olmasına karşın süre almayan Negredo, bugün ise 18 kişilik kadroda yer almadı. İlk maçın kadrosunda olan Orkan Çınar da bu mücadelede kadroya olmayan bir diğer isim oldu. Deplasmanda oynanan maçtaki aynı 11'le rövanş karşılaşmasına çıkan Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup ve Gökhan Töre yedekler arasında yer aldı.

Larin hat-trick’le gitti, hat-trick’le döndü!

B36 Torshavn karşısında 31, 61 ve 79. dakikalarda attığı gollerle hat-trick yapan Cyle Larin, Vodafone Park’taki son maçta Sivasspor karşısında da hat-trick yapmıştı. Kanada’lı futbolcu, Beşiktaş’taki 7. golüne imza attı.

Beşiktaş’ın Kanada’lı golcüsü Cyle Larin, Torshavn karşısında attığı gollerle takımının farka gitmesini sağladı. Mücadelenin 31, 61 ve 79. dakikalarında fileleri sarsarak hat-trick yapan Larin, Beşiktaş forması altında 7. golüne imza attı. 23 yaşındaki futbolcu, attığı gollerin tamamını Vodafone Park’ta kaydetti. Geçtiğimiz sezon forma giydiği ilk maç olan Göztepe karşılaşmasında 7 dakika sahada kalan ve ilk golünü atan Larin, toplamda 4 karşılaşmada oynadı. Ligin son mücadelesinde Sivasspor karşısında ilk 11’de sahaya çıkan ve hat-trick yapan Larin, geçen yıl oynadığı 154 dakikada 4 gol atmayı başarmıştı. Torshavn karşısında ilk maçta fileleri havalandıramayan Larin, ikinci maçta 3 gol atarken Beşiktaş forması altındaki gol sayısını 7’ye yükseltti. Vodafone Park’ta boy gösterdiği son maçta hat-trick yaparak sezonu kapan forvet oyuncusu, taraftarıyla buluştuğu ilk maçta yine hat-trick yapmayı başardı. Beşiktaş formasıyla şimdiye kadar 318 dakika sahada kalan Cyle Larin, her 45 dakikada 1 gol atma başarısı gösterdi.

Torshavn maçı tek şutla tamamladı

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu rövaşında Beşiktaş ile Vodafone Park’ta karşılaşan B36 Torshavn, maçtaki ilk ve tek şutunu 48. dakikada çekti.

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur Eleme rövanş maçında B36 Torshavn, deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşırken, Faroe Adaları ekibi gol yollarında etki gösteremedi. İki karşılaşmada sonunda gol atamayan Torshavn, Vodafone Park’ta maçta hücuma bile gitmekte zorlandı. Torshavn, rövanş maçında ilk yarıyı şut çekemeden tamamladı. Siyah-beyazlı takım mücadeledeki ilk şutunu ceza sahası dışından gerçekleştirdi. Eli Nielsen’in 48. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazından çektiği şutu kaleci Tolga Zengin iki hamlede kontrol etti.

Karşılaşmanın geri kalanında da şut çekemeyen Faroe Adaları temsilcisi, maçı tek şut ile tamamladı. Öte yandan Torshavn maç boyunca ofsayta da düşmedi.

Tribünlerde Gökhan Töre coşkusu

Beşiktaş’ta uzun süren sakatlığının ardından sahalara dönen Gökhan Töre, 62. dakikada Lens’in yerine oyuna dahil olurken tribünler yıldız futbolcuyu coşkuyla karşıladı.

Uzun süren sakatlığını geçtiğimiz sezonun sonunda atlatan ve ligin son maçı olan Sivasspor karşılaşmasında kısa bir süre forma giyen Gökhan Töre, Torshavn karşısında 62. dakikada oyuna dahil oldu. Jeremain Lens’in yerine oyuna giren yıldız futbolcuyu tribünler coşkuyla karşıladı. Oyuna girmesinin ardından top her ayağına geldiğinde tribünlerden destek gören Töre, taraftarları alkışlayarak selamladı. Dakikalar 79’u gösterdiğinde Vagner Love’ın pasıyla ceza sahasına giren Töre, Larin’in attığı golde yaptığı asistle de skora katkı yaptı.

Yıldızlar tribünde

Beşiktaş'ın yıldızları Quaresma, Pepe ve Atiba, B36 Torshavn maçını tribünden takip etti. 3 oyuncu da atılan gollerde takım arkadaşlarını tribünden alkışladı.

Beşiktaş'ın yıldız futbolcuları Quaresma, Pepe ve Atiba Hutchinson, B36 Torshavn karşılaşmasında tribündeki yerini aldı. Portekiz Milli Takımı'yla Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda yer aldıkları için hazırlık kampına geç katılan Pepe ve Quaresma, Teknik Direktör Şenol Güneş tarafından dinlendirilmek için bu maçın kadrosuna alınmazken, hafta içinde Beşiktaş'la yeni sözleşme imzalayan Atiba da hazır olmadığı için bu maçta forma giymedi. 3 futbolcu da siyah-beyazlıların attığı gollerde takım arkadaşlarını alkışlayarak destek verirken, özellikle Atiba, vatandaşı Cyle Larin'in attığı gollerde büyük mutluluk yaşadı. Larin geçtiğimiz sezonun devre arasında Atiba'nın önerisiyle Beşiktaş tarafından transfer edilmişti.

Maç sonu 3’lüsü Torshavn’dan!

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında B36 Torshavn’ı 6-0’la geçerken, Torshavn’lı futbolcular maçın bitimiyle tribünleri alkışladı. Tribünler de Torshavn’lı futbolculara 3’lü çektirdi.

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Faroe Adaları temsilcisi B36 Torshavn’la eşleşen Beşiktaş, ilk maçı 2-0, ikinci maçı da 6-0 kazanarak bir üst tura yükseldi ve Avusturya temsilcisi LASK Linz’in rakibi oldu. Vodafone Park’taki maçın ardından Torshavn’lı futbolcular Beşiktaş tribünlerini alkışlarken, tribünler de Torshavn’lı futbolcuların 3’lü çekmesini istedi. Beşiktaş’lı futbolcuların tribünlere çektirdiği 3’lüyü gören Torshavn’lı oyuncular, bunu örnek alarak aynısını yaptı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı) 

12. dakikada sol kanattan Caner’in içeri çevirdiği topa ön direkte Larin’in yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

19. dakikada sol kanattan Caner’in yaptığı ortada ön direkte Tolgay’ın yaptığı kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

25. dakikada sağ taraftan Gökhan Gönül’ün ortasında kale önünde Larin’in volesinde top yandan auta gitti.
30. dakikada Caner’in sağ taraftan kullandığı kornerde kale önünde Necip’in yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

31. dakikada Caner’in ara pasında Lens, topu topuk pasıyla Larin’in önüne indirdi. Kale önünde topu önünde bulan Larin’in şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0

36. dakikada sol kanattan Lens’in orta şut karışımında kaleci Askham topu oyun alanına çeldi. Cezasahası içi kale önünde Tolgay’ın gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere gitti.

43. dakikada sağ kanattan Lens’in çizgiye inerek içeri çevirdiği topa arka direkte Caner’in yaptığı gelişine vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti. 2-0

Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 

61. dakikada sol kanatta topla buluşan Caner’in son çizgiye inerek yaptığı ortada kale önünde Larin’in yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 3-0 
74. dakikada sol kanattan Caner’in içeri çevirdiği topa ön direkte Oğuzhan’ın yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Askham’ın altından ağlarla buluştu. 4-0 
79. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Gökhan Töre’nin içeri çevirdiği topa ön direkte Larin’in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 5-0 
82. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Oğuzhan’ın yaptığı düzgün vuruşta meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta gitti. 
90+2. dakikada Oğuzhan Özyakup rakiplerinden sıyrılıp vurmak istedi ancak savunma elle müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Vagner Love, maçın skorunu ilan etti. 6-0

Stat: Vodafone Park 
Hakemler: Carlos Xistra xx, Nuno Pereira xx, Nuno Manso xx 
Beşiktaş: Tolga xx, Gökhan Gönül xx, Necip xx, Fatih Aksoy xx (Oğuzhan dk. 46 x), Caner xxx, Adriano xx, Medel xxx, Tolgay xx, Lens xxx (Gökhan Töre dk. 62 x), Babel xx (Love dk. 77 x), Larin xxx 
Yedekler: Utku, Mustafa Pektemek, Dorukhan, Alpay Çelebi 
Teknik Direktör: Şenol Güneş 
B36 Torshavn: Askham xx, Eriksen xx, Petersen xx, Faore xx, Magnusson xx, Nielsen xx, Brockie xx, Heinesen xx, Cieslewicz xx (Saag dk. 18 x (Jacobsen 71 x), Olsen xx, Przbylski xx (Hugin Samuelsen dk. 62 x) 
Yedekler: Hentze, Gili Samuelsen, Johansen, Ragnar Samuelsen 
Teknik Direktör: Jakup A Borg 
Goller: Larin (dk. 31, 61 ve 79), Caner (dk. 43), Oğuzhan (dk. 74), Vagner Love (dk. 90+2 pen.) (Beşiktaş)

Güncellenme Tarihi : 3.8.2018 15:30

İLGİLİ HABERLER