Spor
  • 3.10.2005 00:01

BEŞİKTAŞ, TRABZONSPOR VE GALATASARAY'DAN FENER'E KARŞI ORTAK BİLDİRİ...

İSTANBUL (İHA) - Konyaspor-Fenerbahçe maçında Anelka'nın elle gol attığının öne sürülmesi, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'u birleştirdi.

"El değmemiş temiz bir lig istiyoruz" yazılı pankart organizasyonu ile birleşen Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor, ortak bir bildiriyle Fenerbahçe'ye ve Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) mesaj gönderdi.


Bir pankart organizasyonu düzenleyen 3 ekip, maçlarına "El değmemiş temiz bir lig istiyoruz" pankartı ile çıkıyor. Konya'da Konyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta tüm kamuoyunu şok eden bir hakem mucizesi ile futbol rezaleti yaşandığı öne sürülen açıklamada, "Bütün spor yazarları tuttukları takım ne olursa olsun hepsi yaşanan haksızlığı dile getirip olayı kınamışlardır. Dün akşam yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki; Türkiye'de artık sporun tatlı rekabeti ortadan kalkmış ve el yordamı ile haksız rekabet kuralları işlemeye başlamıştır. Yaşanan vahim olay ligin başlamadan sonunun geldiğini açıkça gözler önüne sermektedir. Küçük büyük takım ayrımı yapmadan, emeğin ve hakkın nasıl gasp edildiğini, milyonlarca kişi hayretler içerisinde izlemiştir. Sanki Türkiye Turkcell 1. Süper Ligi'nde Şampiyon çok önceden belirlenmiş ve yazılan senaryonun bölümleri aktörlerince sahada oynanıyordu. Bu haksız rekabet ortamında ligde sportif mücadele etmenin hiçbir gereği kalmamıştır. Birilerinin sıklıkla dile getirmeyi sevdiği; Atatürk'ün 'Ben Sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' değişi sadece canımız yandığında rakiplere karşı söylenmemelidir. Yaşanan haksızlık ve emeğe saygısızlık sadece dün akşamla sınırlı değildir. Dün gecenin galip takımı, Çaykur Rizespor müsabakasında tüm kamuoyunun malumu olduğu üzere bir futbolcusunun eli ile attığı golle galip gelmiştir. Artık kimi kime şikayet edeceğimizi bilememekteyiz. Topyekün bir haksızlık ve vurdumduymazlık sisinin içerisinde sporun katledildiğinin zorunlu izleyicileri konumunda kalmaktan başka çaremizin kalmadığı yüzümüze haykırılmaktadır. Ancak bizlerin buna seyirci kalacağı zannediliyorsa büyük bir yanılgıya düşüleceğini hatırlatmak isteriz. Neden Avrupa arenalarında Türk Hakemleri'ne görev verilmediğini ve/veya esamelerinin okunmadığını spor kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz. Lütfen emeğe saygı gösterin, lütfen sporu spor olmaktan çıkarmayın, lütfen el yordamıyla gol atanlar mesleğinize ve rakip takımın emeğine saygı gösterin. Konyaspor'un hüznünü yüreğimizde hissediyor ve adaletin birgün herkese gerekli olduğunu hatırlatmak istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:59

İLGİLİ HABERLER