Spor
  • 5.1.2015 09:49

Beşiktaş transfer harekatına başlıyor

İlk devresi 16 hafta şeklinde oynanan Süper Lig'de 11 galibiyet 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan siyah beyazlılar, Galatasaray'a 2-0 yenilince liderliği Fenerbahçe'ye kaptırdı ve ligin ilk devresini ikinci bitirdi.

EN GOLCÜ DEMBA BA, DEFANS OYUNCULARININ HİÇ GOLÜ YOK

Beşiktaş ilk devredeki 16 maçta 25 gol atarken kalesinde 15 gol gördü.

Demba Ba ligde 8 gol ile takımın en golcü futbolcusu oldu. Olcay Şahan 4, Cenk Tosun ve Kerim Frei 3'er golle Demba Ba'yı takip etti. Sosa ve Gökhan Töre 2'şer golle takımına katkı yaparken diğer 3 golü Veli Kavlak, Mustafa Pektemek ve Oğuzhan Özyakup paylaştı. Siyah beyazlılarda defans oyuncularının ilk yarıda hiç gol atamamış olması takım adına dikkat çeken bir olumsuzluk olarak göze çarptı.

7 FARKLI OYUNUCU 7 KIRMIZI KART

Beşiktaş'ın ilk yarıda 7 farklı oyuncunun 7 kırmızı kart görmesi de dikkat çeken başka bir ayrıntı idi.

Kayseri Erciyesspor maçında Gökhan Töre, Fenerbahçe derbisinde Olcay Şahan,Başakşehir karşısında Pedro Franco ve İsmail Köybaşı, Kardemir Karabükspor maçında Mustafa Pektemek, Torku Konyaspor maçında Atiba Hutchinson, ve son olarak Galatasaray derbisinde Veli Kavlak kırmızı kart görerek takımlarını yalnız bıraktılar.

YÖNETİM TRANSFER HAREKETINA BAŞLAYACAK

Beşiktaş Yönetimi devre arası tatilinde öncelikli olarak iç transferi bitirip stoper ve sağ beke alacağı iki futbolcu ile ara transferi bitirmeyi amaçlıyor.

İç transferde sözleşmeleri biten Veli, Cenk ve Ersan ile kesin olarak anlaşan yönetim Mustafa ve Atiba ile de bir kaç gün içinde sözleşme imzalamayı umuyor.

Dış transferde resmi olarak açıklanmasa da Sırp asıllı İsveçli stoper Miloseviç ile anlaşan Beşiktaş yönetimi sağ beke Martin Linenes'i almak için bütün şartları zorlayacak. Eğer Martin Linnens konusunda bir gelişme olmaz ise Slaven Biliç'in istediği diğer isimlerle temasa geçilecek.

13 OCAK'A KADAR İZİN, DEVRE ARASI KAMPI ANTALYA SİDE'DE

13 Ocak tarihine kadar izinli olan futbolcular bu tarihte Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde sezonun ikinci yarısı için toplanacak. Bir günlük çalışmanın ardından Antalya-Side'ye gidecek olan siyah beyazlılar burada 25 Ocak'a kadar kamp yapacak.

ALİ DANAŞ, İSTANBUL-DHA
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:07

İLGİLİ HABERLER