Spor
  • 24.1.2014 09:28

Beşiktaş'a "10 numara" golcü

FANATİK gazetesinde yer alan habere göre; Feda yılının ardından yeni sezona Slaven Bilic önderliğinde şampiyonluk parolasıyla başlayan Beşiktaş, ara transfer döneminde kadrosunu önemli isimlerle takviye etmeye çok yaklaştı. Hırvat teknik adamın isteği doğrultusunda takıma 10 numara özelliği bulunan bir ofansif orta alan oyuncusu katmak için çalışmalara başlayan ve Brezilya ekibi Botafogo’dan Nicolas Lodeiro’yla söz kesen Siyah-Beyazlılar, Güney Amerika kulübüyle bu transferi resmiyete dökmek için dakikaları sayıyor. Botafogo’nun sportif direktörü Sydney Loureiro’nun, “Henüz kesinleşen bir durum yok. Lodeiro’yu takımdan göndermeyebiliriz” açıklamasının ardından konuşan Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Botafogo’yla oyuncu için sözlü anlaşmayı yaptık. Ayrıca Brezilya’dan futbolcunun kulübünden gönderilen sözleşmeyi bizzat ben imzaladım. Transferle ilgili olarak ufak pürüzleri aştıktan sonra resmi anlaşmayı da duyuracağız” ifadelerini kullandı.

Forvete Senegalli yıldız

Takımın forvet hattını güçlendirmek için girişimlerini İngiltere’de sürdüren Siyah-Beyazlı yöneticiler, Premier Lig ekibi Newcastle United’ın Senegalli yıldızı Papiss Demba Cisse’yle anlaşmaya vardı. 28 yaşındaki futbolcuyla, Lodeiro’da olduğu gibi sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşıldığı ve satın alma opsiyonu için de kulübü Newcastle United’la görüşmelerin büyük ölçüde tamamlandığı öğrenildi. Son iki sezondur Newcastle forması giyen 28 yaşındaki futbolcu, bu yıl takımıyla çıktığı 18 karşılaşmada rakip fileleri 3 kez havalandırdı ve 3 de asist yapmayı başardı. Deneyimli oyuncu, topla süratlı olması ve ikili mücadelelerdeki etkinliğiyle tanınıyor.

Özen: Botafogo bizi dinlemedi

Beşiktaş’ın Futbol Genel Direktörü Önder Özen, kulübün transfer gündemindeki Botafogo’lu Nicolas Lodeiro hakkında açıklamalarda bulundu. Uruguaylı futbolcunun transferi için ufak pürüzlerin kaldığını belirten Özen, “Lodeiro konusu finale doğru gidiyor. Ödeme planları ile ilgili pürüzler var. Arkadaşlarımız da bunları çözmek için ellerinden geleni yapıyor. Son durum KAP’a bildiri yaptığımız şekilde” diye konuştu. Öte yandan Brezilya ekibi Botafogo’dan bu transferle ilgili gelen açıklamalara da değinen Özen, “Biz açıklama yapmadan siz yapmayın diye tembih ettik. Ancak bizi dinlemediler* dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER