Spor
  • 14.1.2014 19:38

Beşiktaş'a Chelsea'nın yıldızı Salomon Kalou'yu önerdiler

Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'a, Drogba ve Süper Lig'e Chelsea'den gelen futbolcuların eski takım arkadaşı önerildi.

Almeida'nın kadroda olmadığı maçlarda ciddi bir gol sorunu yaşayan Beşiktaş, Portekizli futbolcunun yanına bir forvet daha almayı planlıyor. Eneramo'yu Karabükspor'a gönderen, Mustafa Pektemek ve Ömer İşmanoğlu'ndan da beklenen saha içi performansı alamayan siyah beyazlılar, gol yollarındaki sıkıntısını aşmak için harekete geçti.

Fransa Ligi'nde yeniden doğdu
Avrupa'da golcü arayışı içinde olan Beşiktaş'a menajerler sezon başında Trabzonspor'un da gündemine gelen Salomon Kalou'yu önerdi. Altı sezon Chelsea'de oynadıktan sonra bonservis bedeli olmadan Lille'in yolunu tutan Fildişili yıldız, Fransa Ligi'nde aradığını bulamadı. Sözleşmesin 2016 yılında soa erecek olan 28 yaşındaki forvetin kontratında ayrılmasını kolaylaştıracak maddeler olduğu belirtildi. Lille'e transfer olurken sözleşmesine bazı şartlar getiren Salomon Kalou, Süper Lig'e gelmek istiyor.

Arada büyük uçurum var
Sezon başında Trabzonspor'un da kadrosuna katmak istediği forvet oyuncusu formundan birşey kaybetmemişe benziyor. Geçen sezon 16 gol atan Kalou, ilk devrede oynadığı 22 maçta 8 gol attı. Menajerlerin Beşiktaş'a önerdiği futbolcu için son kararı Bilic ve Önder Özen verecek. Sezon sonuna kadar aylık 400 bin Euro garanti maaş isteyen Kalou, maç başı olarak da 20 bin Euro talep etti. Bu ücreti çok bulan Beşiktaş yönetimi, Kalou'yu kadrosuna katmak isterse kendi teklifini sunacak. Bu ücretlerinde 2,5 milyon Euro garanti para ve 15 bin Eurı maç başı olacağı edinilen bilgiler arasında.

Süper Lig'de oynamak istiyor
Fildişi Sahilleri Milli Takımı'ndan Drogba'nın, Chelsea'den de Meireles, Bosingwa ve Malouda'nın takım arkadaşı olan Kalou'nun Süper Lig'de oynamak istediği ifade edildi. Bu transfer için menajerlerin Trabzonspor'un da kapısını çaldığı, Cardozo transferinde pürüz çıkarsa bordo mavililerin yeni hedefinin Kalou olabileceği ifade edildi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:29

İLGİLİ HABERLER