Spor
  • 14.5.2013 10:45

Beşiktaş'a süpriz teknik direktör!..

Futbol direktörü Önder Özen’in genç, dinamik ve düşük maliyetli takımlarla başarılar yakalayan M’gladbach’ın İsviçreli teknik patronu ile görüşmek için ligin bitmesini beklediği iddia edildi. 

Almanya’ya giden müstakbel futbol direktörü Önder Özen’in iki teknik adam ile görüşeceği geçtiğimiz günlerde kulislere sızmış ancak bu isimlerin kim olduğu belirsiz kalmıştı. İşte bu sır perdesini ortadan kaldıran bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Özen’in Mönchengladbach patronu Lucien Favre’yi listesinin en üst sırasına yazdığı iddia edildi.

Genç ve düşük maliyetli kadrolarla çalışmaya alışık Favre, yönettiği takımlara özellikle hücumda dinamik bir hava katmasıyla biliniyor. 55 yaşındaki İsviçreli teknik patronun futbol dünyasına kazandırdığı isimler arasında B.Dortmund’da adını tüm dünyaya duyuran Marco Reus, elit orta sahalar arasında adı anılan Gökhan İnler de bulunuyor. Alman ekibiyle sözleşmesi devam eden Favre ile görüşmek için sezonun son maçı beklenecek.

M’GLADBACH’IN KURTARICISI

Oyuncu olarak yaşadığı İsviçre Ligi şampiyonluğunu, Zürih ile 2005 ve 2006 yıllarında hoca olarak da tadan Lucien Favre, daha sonra Almanya’da Hertha Berlin’in başına getirildi. 2009’da Bundesliga’nın bütçe sıralamasında 13. sıradaki kulübü Hertha’yı lig 4.’lüğüne taşıdı. Bir sonraki sezon yaşanan ekonomik sıkıntı sonrası satılan oyuncular ve arka arkaya yaşanan yenilgiler Favre’nin devre arası beklenmeden kovulmasına neden oldu. 2011’de küme düşmesine kesin gözüyle bakılan Borussia Mönchengladbach’ın başına getirilen tecrübeli çalıştırıcı, 22 hafta sonunda 16 puanla devraldığı takımı önce ligde tuttu, geçtiğimiz sezon ise Avrupa Ligi’ne taşıdı. Fenerbahçe ile aynı grupta yer alan M’gladbach sarı-lacivertli takıma Avrupa Ligi’ndeki iki yenilgisinden birini İstanbul’da 3-0’lık skorla yaşattı. Alman ekibi bu sezon da Kupa 2 şansını son maça taşıdı.

Ersoy ÖZDEM / AMK
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:21

İLGİLİ HABERLER