Spor
  • 8.8.2009 00:00

BEŞİKTAŞ'IN BELALISI İBB!..

Geçtiğimiz pazar akşamı Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçe'ye Süper Kupa finalinde yenilen Beşiktaş, bu kez de ligin açılış maçında İBB engeline takıldı !.. Siyah beyazlılar bu sonuçla, İBB'yi Olimpiyat Stadı'nda yenememe alışkanlığını da sürdürmüş oldu. İBB geçtiğimiz iki sezonda da Beşiktaş'a çelme takmış ve ikisinde de liderlikten etmişti.

İBB'nin Turkcell Süper Lig'e çıktığı 2007-08 sezonundaki maçta Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçı Beşiktaş 2-1 kaybetmişti. İki takımın aynı statta geçen sezon yaptığı maç ise 1-1 sona ermişti. Olimpiyat Stadı'nda İBB ile oynadığı 2 maçı da kazanamayan son şampiyon Beşiktaş, sezonun açılış maçında da aynı kaderi yaşadı. Fink'in golüyle öne geçen siyah beyazlılar, eski futbolcuları İbrahim Akın'ı durduramayınca bir kez daha 1-1'e razı oldu.

5 MAÇTA 3. BERABERLİK
Bu sonuçla, iki takımın tarihlerindeki 5. maçta 3. beraberlik yaşanmış oldu. İki ekip arasında geride kalan 4 maçta taraflar birer kez galip gelirken, 2 maç berabere sonuçlanmıştı. Her iki ekip de 5 maçta birbirlerine 5'er gol attı.

İBB, 2 KEZ LİDERLİKTEN ETTİ
İBB, 2007-08 sezonunun 27. haftasında Olimpiyat Stadı'nda rakibini yenip liderlik koltuğundan indirmişti. Geçen sezon ise 5. haftada Olimpiyat Stadı'nda yapılan maç 1-1 tamamlanmış ve Beşiktaş lider olarak gittiği İkitelli'den yine koltuğu kaptırarak ayrılmıştı.

2 SEZON ÖNCE DE FENER'İ YENMİŞTİ
İBB, 2007-08 sezonunun ilk haftasında da Fenerbahçe ile karşılaşmış ve rakibi 2-0 yenmişti.
(Ligtv.com.tr)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:53

İLGİLİ HABERLER