Spor
  • 30.4.2015 10:13

Beşiktaş'ın stadı para basacak

Bu yılın ekim ayında Vodafone Arena'yı açmayı planlayanBeşiktaş'ta stadyumla beraber gelirleri daha da arttıracak planlar hazır.

Beşiktaş Yönetimi, kaba inşaatı tamamlanmak üzere olan Vodafone Arena’nın tribün isim hakları ve saha içi reklamlarından büyük maddi gelir elde etmenin çalışmalarını yapıyor. Siyah-beyazlı yönetim, Mayıs ayında yapılacak mali kongre öncesinde statla ilgili planlarını hayata geçirerek elini güçlendirmek istiyor.

Vodafone Arena’da bitime hızla yaklaşılması nedeniyle özellikle tribün sponsorlukları için çalışmalarını hızlandıran Beşiktaşlı yöneticiler buradan gelecek parayla sermaye artırımına gitmenin de hesaplarını yapıyor. Tribünlerden gelecek olan kombine kart gelirleri dışında çeşitli kuruluşlarla sponsorluk için görüşen siyah-beyazlılar ilk etapta 50 milyon liralık bir gelir elde etmeyi hedefliyor.

Spor Toto ile geçtiğimiz günlerde bir görüşme yaparak hem tribün ismi hem de stat içi reklamları konusunda fikir alış verişinde bulunan yönetim, çeşitli uluslararası kuruluşlarla da sponsorluk görüşmeleri yapıyor. Kasaya girecek olan paranın büyük kısmıyla sermaye arttırımını hedefleyen siyah-beyazlılar bu girişimden gelecek parayı borçların azaltılması ve stat inşaatında da kullanacak.

Hem kongre hem derbi 
Mali kongre öncesinde yaklaşık 860 milyon lira civarındaki borcu 700 milyon TL’nin altına çekmeye çalışacak olan Beşiktaş Yönetimi, kongreyi ise Galatasaray derbisinin oynanacağı günde yapacak.

Bir taşla iki kuş vurmayı planlayan Başkan Fikret Orman’ın yakın çevresine, “Gündüz salonda ibra olduktan sonra inşallah aynı günün akşamı şampiyonluğu kutlarız. Mayıs ayı camiamız için çok önemli bir dönem. Hem maddi açından düzlüğe çıkacağımız hem de futbol takımımızın şampiyonluğunu ilan edebileceği bir ay olmasını diliyorum” diye konuştuğu ifade edildi.

Skorer

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:44

İLGİLİ HABERLER