Spor
  • 16.1.2015 15:14

Beşiktaş'ta Mustafa Pektemek krizi kapıda

İç transferde Veli Kavlak, Ersan Gülüm, Cenk Gönen ve Atınç Nukan ile sözleşme yenileyen Beşiktaş dış transferde de İsveç'ten Miloseviç'i takıma kazandırmıştı.
Özellikle taraftarların ve Slaven Biliç'in büyük bir özlemle beklediği sağ bek transferinde futbolcu ve menajerler ile hala görüşme aşamasında olan siyah-beyazlılarda yönetim yine acele etmiyor.

Uzun uğraşlar ve izlemeler sonucu alınan Sosa ve Miloseviç örneğini ortaya koyan transfer komitesi "sadece oyuncu almış olmak için transfer yapmayı' düşünmediği için sağ bek konusunda titiz çalışmaya gayret gösteriyor.

ATİBA İLE SÖZLEŞMENİN SÜRESİ KONUSUNDA SIKINTI VAR
İç transferde de sadece Mustafa Pektemek ve Atiba ile anlaşma sağlayamayan Beşiktaş yönetimi bu iki futbolcu ile sorun yaşamaya devam ediyor. Başkan Fikret Orman ve 2. Başkan Ahmet Nur Çebi'nin "Bizim istediğimiz şartlara uymaları lazım" diye sürekli mesaj göderdiği iki fubolcu ile henüz imza atma aşamasına gelinemedi.

Atiba ile ücret konusunun yanısıra sözlşeme süresinde de sıkıntı yaşayan yönetim futbolcnun 3 yıllık sözleşme diretmesine olumlu yaklaşmıyor ve kendisine 1 yıllık sözleşme önerisini geri çekmiyor.Atiba'nın yaşı itibari ile 3 yıık kontrata yanaşmayan yönetim bu konuda gerekirse sezon sonuna kadar beklemeye kararlı.

MUSTAFA PEKTEMEK İLE KRİZ KAPIDA
Siyah beyazlı takıma 4 yıl önce gelen Mustafa Pektemek ise yönetimi özellikle ücret konusunda bir hayli sıkıntıya sokmuş durumda.Cenk Tosun'nun aldığı 1.7 milyon Euro'yu emsal göstererek TL olarak aldığı ücretine Euro üzerinden hatırı sayılır bir zam isteyen Pektemek ve menajeri ile anlaşma zemini oluşturulamadı.

Yıllık 1.2 milyon Euro önerdikleri Mustafa Pektemek için Beşiktaş yönetiminin bu konuda tavrı "Mustafa Pektemek için belirlediğimiz rakam bellidir ve bütçemizi aşacak ücret artırımları yapmayacağız" şeklinde oldukça net.

Genç futbolcunun adının Fenerbahçe ile anılması ise resmi olarak söylenmese de menajer oyunu olarak görülüyor.

Beşiktaş'a geldiği 2011 sezonundan bu yana oynadığı futbol ve attığı gollerden çok sakatlık haberleri ile gündeme gelen Mustafa Pektemek'in sözleşme konusunda bu tarz bir sıkıntı çıkarması da ayrıca tepki görüyor.
2011 sezonunda Gençlerbirliği'nden Beşiktaş'a transfer olan Pektemek sakatlıkları dolayısıyla 50'den fazla maçta kadroda olmadı ve forma giydiği maçlarda 4 yılda toplma 16 gol atabildi.
ALİ DANAŞ - ANTALYA / DHA

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:51

İLGİLİ HABERLER