Spor
  • 29.5.2013 17:16

Beşiktaş'tan 'Aybaba'ya cevap!..

Beşiktaş Futbol Komitesi, eski teknik direktör Samet Aybaba’nın bugün bir gazetede yer alan konuşmalarına cevap verdi.

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada Samet Aybaba’nın yapılan haberde yer alan sözleriyle ilgili şu ifadelere yer verildi:

“’Ocak’tan beri altımı oyuyorlar’ başlıklı haberde, Teknik Direktör Sayın Samet Aybaba’nın beyanına dayanılarak yer verildiği belirtilen, yönetimimize dönük ağır ithamlar içeren ifadelere ilişkin açıklama gereği oluşmuştur. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; futbolcumuz Dentinho’nun transferini, Futbol Komitesi eski Başkanımız Sayın Tamer Kıran’ın, kısa süre önce BJK Futbol Genel Direktörlüğü görevini üstlenen Sayın Önder Özen’in önerisi ile gerçekleştirdiği, kesinlikle gerçek dışıdır. Sayın Önder Özen’in söz konusu transfere hiçbir şekilde dahli yoktur; istisnasız her futbolcu transferinde olduğu gibi Dentinho da, Sayın Kıran ve Komitemizce, hocamızın ve teknik heyetimizin bilgisi, değerlendirmesi ve oluruyla renklerimize katılmıştır. Teknik heyetimizin talep ve beklentilerini karşılamak, onların kabul ve oluru dışında hareket etmemek adına ilk günden bu yana gösterdiğimiz hassasiyet, muhataplarımızca çok net bilinmekte olup, bu yaklaşım, Futbol Komitesi olarak ısrarla savunduğumuz ve hayata geçirmek için büyük çaba harcadığımız kurumsallaşma hedefimizin de açık bir kanıtıdır. Haberde yer verilen BJK Futbol Genel Direktörü Sayın Önder Özen’le bir süredir temasların sürdüğü yönündeki eleştirel ifadelerin ise, hangi gerekçeyle kullanıldığı anlaşılamamıştır. Türk futbolunun yönetiminde, Futbol Genel Direktörlüğü uygulamasının, Teknik Direktörlüğe alternatif gibi algılanma sorunu olduğu açıktır. Bu nedenle, şunun önemle altını çizmek isteriz ki; Futbol Genel Direktörlüğü, Teknik Direktörlük görevinin kesinlikle alternatifi değildir, bu hedef için görüşme yapıyor olmak da son derece doğaldır" denildi.

"KENDİSİNE İHANETTİR"

Açıklama şöyle sona erdi:

"Yine haberde yer alan, yönetimimize ağır itham niteliği taşıyan ve bizleri derinden üzen; Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaşımız’ın ikinci olma ihtimali karşısında, ‘Beni gönderemeyecekleri için ikinci olmamızdan korkmuşlar. Eğer Şampiyonlar Ligi’ne gidersek hocayı nasıl yollarız’ dediğimiz yönünde, Sayın Samet Aybaba’ya ait olduğu belirtilen ifadeler ise; akıl, mantık ve vicdanla bağdaşmamaktadır. Bir Futbol Komitesi düşünün ki Teknik Direktörü ile yollarını ayırmak isteyip, bunun için direktörün başarısızlığını isteyecek, takımının başarısızlığını isteyecek, özünde yönetici olarak kendi başarısızlığını isteyecek!... Mantık dışı böyle bir yaklaşım, önce insanın kendisine ihanettir. Beşiktaşımız’ın her koşulda liderlik yarışında olması, ağır finansal sıkıntıların giderilmesi ve UEFA’ya katılım hakkı kazanması için, sürdürülen çabanın, bu yöndeki, akıl, mantık ve vicdanla bağdaşmayan görüşlere en iyi yanıt olduğu kanaatindeyiz. Haberde yansıyan görüşlerin, ayrılıkların zaman zaman insanlarda yarattığı fevrilik ve duygusallıklardan kaynaklanmış olacağı kabulüyle, aklı selim ve duyarlı davranmanın en büyük katkıyı Beşiktaş camiasına sağlayacağını vurgulamak isteriz. Samet Hocamız, üzerine düşeni layıkıyla yapmıştır, kendisine tekrar teşekkür ederiz. Kendisi, dün olduğu gibi, bundan sonra da gönlüyle ve inancıyla, bu camianın bir parçasıdır."

(İHA)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:55

İLGİLİ HABERLER