Spor
  • 31.3.2021 20:12

Beşiktaş'tan hakem Halil Umut Meler tepkisi

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak Beşiktaş'ta Fenerbahçe derbisinin hakemi Halil Umut Meler'in tekrar atanması tepkiye neden oldu. Siyah beyazlılar Halil Umut Meler'in atanması sonrası resmi siteden açıklama yayınladı.

Beşiktaş, Kasımpaşa maçına hakem Halil Umut Meler'in atanmasına tepki gösterdi ve MHK'dan açıklama beklendiğini duyurdu. İşte Beşiktaş'ın açıklaması;

"Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Futbol A Takımımızın Süper Lig'in 32. haftasında Kasımpaşa ile oynayacağı maça, geçtiğimiz hafta Fenerbahçe ile oynadığımız maçta da görevli olan Halil Umut Meler'i atamıştır.

Merkez Hakem Kurulu'nun Halil Umut Meler'i, hem teknik direktörümüzün açıklamasının ardından hem de tarihte eşi benzeri görülmemiş şekilde üst üste ikinci kez Süper Lig maçımıza hangi saiklerle atadığını merak ediyoruz. Umuyoruz ki, bu atamanın makul bir açıklaması vardır.

Merkez Hakem Kurulu'ndan ivedilikle konuyla ilgili bir açıklama bekliyoruz!"

'VERMEYİN' DEDİKTEN HEMEN SONRA...

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Fenerbahçe ile oynanan maç sonrası, "Hakem arkadaş... Bu Halil Umut Meler, rakibi oyuna ortak etmek için her şeyi yaptı. Daha önce bizim maçları yönetti. Hakem arkadaştan hiç mutlu değilim. Kendini görmek istemiyoruz bir daha Beşiktaş maçında. Yanlış anlamayın. Böyle enteresan yöneten hakem istemiyoruz. Ortada, gördüğünü çalan hakem arkadaşlar verilirse memnun olurum." ifadelerini kullanmıştı.

16. KEZ BEŞİKTAŞ MAÇINDA GÖREV ALACAK

16. kez Halil Umut Meler'in hakem olduğu bir maçta sahaya çıkacak olan Beşiktaş, bundan önceki 15 maçta 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda Beşiktaş 35 sarı ve 4 kırmızı, rakipleri ise 49 sarı ve 3 kırmızı kart gördü.

17 ARALIK 2016'DAN SONRA İLK KEZ

Halil Umut Meler, son olarak 17 Aralık 2016'da Kasımpaşa - Beşiktaş mücadelesinde düdük çaldı. O mücadelede Beşiktaş Cenk Tosun ile öne geçse de Kasımpaşa, Tunay Torun ve Gökhan Gönül (KK) golleriyle 2-1 kazanmıştı.

 

Güncellenme Tarihi : 31.3.2021 19:14

İLGİLİ HABERLER