Spor
  • 5.6.2014 09:46

Beşiktaş'tan transfer müjdesi

FANATİK'e yürüttükleri çalışmalar hakkında konuşan Orman, "Beşiktaş, sırf oyuncu almak için transfer yapmaz. Yerli yabancı, binin üstünde bize gelen oyuncu teklifleri var. Bugün parayı masaya koysam alamayacağım futbolcu yok. Ama önemli olan böyle şov yapmak değil. Alacağın futbolcunun takıma vereceği katkı. Teknik ekibimiz, profesyonel çalışanlarımız geceli gündüzlü hummalı çalışma içinde. Taraftarımız hiç merak etmesin, nokta atışı takviyeler yapacağız. Yerli ve yabancı temasta olduğum isimler var. Hepsinin onlarca alternatifi de mevcut" diye konuştu.

'Bilic'le yola devam'

Slaven Bilic'le ilgili olarak zaman zaman çıkan ayrılık iddialarını da değerlendiren Başkan Orman, "İstikrardan yana olduğum için Bilic ile yola devam ediyoruz. Benim görüşüm belli. Beşiktaş amblemi olan her yerde başarı kriteri şampiyonluktur. Zaten böyle marka değeri büyük olan kulübün forması ilk üç içinde her zaman yer alır. Biraz üstüne koyarsan hedefine ulaşırsın. Bilic'in kendisi de başarısız bir sezon geçirdiğimizi itiraf etti. Bu çok önemli. Sorumluluğu üstlendi. Yeni sezonda daha farklı olacak ve geçmişten ders alacaktır" yorumunda bulundu.

'Caner ayrı Olcan ayrı'

Olcan Adın ve Caner Erkin'in transferi konusunu da değerlendiren Orman, "İkisinin durumu farklı. Caner'in kulübüyle sözleşmesi bitti. İlişkisini tamamen keser, önümüze bu şekilde gelirse görüşme olur. Yine de, Fenerbahçe'ye nezaketten sorarım, bilmediğimiz bir özel durum var mı diye. Olcan ise Trabzonspor'un sözleşmeli oyuncusu. Hocamızın çok istediği doğrudur. Geçen yıl Tolga'nın transferinde olduğu gibi oturur, Trabzonspor Başkanı'yla konuşuruz. Biz her şeyi açık, net ve şeffaf yaparız” yorumunu yaptı.

'Stat 4-5 ay gecikir'

Vodafone Arena'yla ilgili olarak daha önceden, "Ağustos ayında açılışını yapacağız" diyen Orman, ortaya çıkan gecikmelerin normal olduğunu söyledi. Çalışmaların ivedilikle sürdüğünü söyleyen 46 yaşındaki yönetici, "Devlet desteği olmadan yapılan tek stat bizimki. Ağustos için hedef koyduk. İnşaat işlerinde ortalama 8 ay süre oynar. Bu stat da büyük ihtimalle hedefimizden 4-5 ay daha geç açılacak. Bunun sebebi de çatı. Stadımız açıldıktan sonra rakiplerimiz ile aramızdaki gelir dengesi kurulmaya başlanacak. Mali gelir açısından rakiplerden çok geride kaldık. Aynı anda aldığımız büyük borçları da kapatma uğraşı içindeyiz" dedi.

‘Hapis cezasına karşıyım’

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Şike Davası'ndan aldığı hapis cezasının haklı bir yaptırım olmadığını savunan Fikret Orman, "Şike süreci herkesin malumu. Şahsen bu konu için hapis cezasına karşıyım. Ortada belgeli bir durum varsa, para cezası ve hak mahrumiyeti verilmesinden yanayım. İşini gücünü hatta sağlığını bir kenara koyup mesai harcayan insanlar, bazı yanlışlar yüzünden içeri girmemeli" açıklamasında bulundu.
FANATİK

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:28

İLGİLİ HABERLER