Yaşam
  • 31.12.2004 00:07

BESİM TİBUK THY'YE DAVA AÇTI...

MESUT GÜNSEV
LEFKOŞA - Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve LDP Onursal Başkanı Besim Tibuk, KKTC'ye yüksek ücretle yolcu taşıdığı gerekçesiyle Türk Hava Yolları'na (THY) dava açtığını açıkladı.
Sahibi olduğu Merit Otel'de basın toplantısı düzenleyen Tibuk, THY'nin yılbaşında Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Amerika'ya indirim yaptığını, ancak KKTC'ye böyle bir indirim yapmadığını belirtti. THY'nin Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'ya gidiş-dönüş bilet tarifesinin ortalama 135 dolar olduğunu söyleyen Tibuk, "Londra-İstanbul arası 3 saat 45 dakika. İstanbul-Ercan arası ise 1 saat 15 dakika. THY Kıbrıs'a çirkin bir politika uyguluyor" dedi.
THY'yi konu hakkında daha önce de uyarmalarına rağmen yetkililerden olumlu cevap alamadıklarını belirten Tibuk, bunun üzerine KKTC'deki iki yatırım şirketi vasıtasıyla THY'ye iki dava açtığını kaydetti.
Besim Tibuk, "THY hem kendisini, hem de yönetiminde bulunduğu KTHY'yi kullanıp buraya monopol fiyatları uygulayarak batılının koyduğu ambargoyu kuvvetlendirmiştir. Geçtiğimiz 5 senede THY bütün yurtdışı uçuşlarında dolar bazında ortalama yüzde 30 indirim yapmış. Kıbrıs tarifesini ise yüzde 30 artırmış. Son zamla bu yüzde 40'a çıkıyor. 5 sene önce 200 dolara bir yere gidiyorsan o 140 dolara inmiş. 200 dolara Kıbrıs'a uçuyorsan 260 dolara çıkmış. Böylece eskiden eşit olan yerlerin fiyat farkı iki misline çıkmış" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:33

İLGİLİ HABERLER