Sağlık
  • 2.4.2020 13:14

Besin Takviyeleri ile Bağışıklık Güçlendirilir mi?

Ülkemizle birlikte tüm dünyayı da etkileyen yeni tip coronavirus, doğrudan insan vücudunu olumsuz etkileyen bir çeşit virüs olarak biliniyor. Henüz tedavi ve aşı çalışmalarında kesin sonuç alınmaması, bu hastalığın tedavisini de güçleştirmekte. Bu konuda uzmanların en çok söylediği tedbir ise bağışıklık sistemini artırmak! Bu hastalığın bağışıklık sistemi güçsüz kişilerde daha etkili olduğu, her gün uzmanlar tarafından paylaşılmakta olup, bağışıklık sistemini artırmak da bu virüsten korunmak için yapılması gereken ilk yöntem olarak dikkat çekiyor.

Bağışıklık; belli bir organizmaya karşı vücudun direnmesi olarak açıklanır. Bağışıklık sistemi de tüm vücudun, dışarıdan gelen yabancı ve zararlı maddelere karşı korunmasını gerçekleştiren doğal bir koruma kalkanı olarak tanımlanabilir. Bağışıklık sistemi güçlü kişiler, coronavirus ya da bir başka hastalık için daha az riskli sayılarak bu tip hastalıkları geçmeyebilir veya çok hafif atlatabilirler. Bu nedenle bağışıklık sistemini artırmak günümüzde son derece öneme sahiptir.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için D3 vitamini, C vitamini, hesperidin, bioflavonoidler, çinko, selenyum, magnezyum, beta glukan ve propolis, içeren besinler ve besin takviyeleri kullanılabilir. Uzmanlar tarafından da önerilen bağışıklığı güçlendirici besin takviyeleri ile doğal ve faydalı vitamin takviyeleri alabilir, vücudun direncini artırmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Şurup, kapsül ve tablet olarak farklı formları olan bağışıklık güçlendirici gıdalara, tüm eczanelerden ulaşabilir ve bu takviyeleri gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

Dünya üzerinde görülen virüs çeşidi ne olursa olsun, doğrudan insan vücuduna etki edeceği için bağışıklık sistemini güçlü tutmak, dönem dönem değil, her zaman yapılması gereken bir ihtiyaçtır. Virüsün ne zaman ve nasıl insan vücuduna ulaşacağı belli olmamakla beraber yapılması gereken tek şey her zaman hazır olmak!

 

 

Güncellenme Tarihi : 2.4.2020 13:15

İLGİLİ HABERLER