Dünya
  • 19.1.2014 16:42

Beşşar Esad’dan iktidarı bırakacak mı

ŞAM - Rus İnterfax haber ajansı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın “iktidarı bırakmaya niyeti olmadığına” dair sözler sarf ettiğini öne sürdü. Suriye Devlet Başkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada ise haber yalanlandı.
İnterfax’ın haberine göre, Esad, kendisini ziyaret eden Rus milletvekillerine, iktidarı bırakmaya niyeti olmadığını söyledi. Habere göre Esad, “Eğer teslim olmak isteseydik, en başından teslim olurduk” dedi.
Bu haberden kısa bir süre sonra Suriye Devlet Başkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, Esad’ın sözleri olarak aktarılan cümlelerin doğru olmadığı belirtildi.
Suriyeli muhalifler, Cenevre-2 barış görüşmelerine katılmak için, Esad’ın görevi bırakmasını şart koşmuştu. Fakat Suriye Ulusal Koalisyon, dün yaptığı toplantının ardından, görüşmelere katılacağını açıkladı.
Suriye rejimi de, görüşmelere katılmayı kabul etmiş, fakat görüşmelerdeki öncelikli amacın “terörizmi ortadan kaldırmak” olduğunu açıklamıştı. Rejim, Özgür Suriye Ordusu ve diğer muhalif grupları “terörist” olarak niteliyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:22

İLGİLİ HABERLER