Gündem
  • 5.10.2008 02:32

BEYAZ GELİCİK'İN HAYALİ SİYAHİ YILDIZLA EVLENMEKMİŞ!..

Beyaz Gelincik dizisiyle ünlenen Sezin Akbaşoğulları oyunculuğun eğitimden geçmesi gerektiğini belirtti. Genç oyuncu, "Yetenekliyim sahneye çıkarım ve oynarım" mantığının cahillik olduğunu söyledi...
Ankaralısınız, dizi sektörüne nasıl girdiniz ?
Bilkent Üniversitesi Tiyatro bölümü mezunuyum. Ankara TRT'de 'Üstün Dökmen'le Küçük Şeyler' adlı programı yaptık. Ardından, 'Bizim Evin Halleri'nde oynadım. İstanbul'a gelmek o zaman beni korkutuyordu Erkek arkadaşım Emre'ye, 'Bir İstanbul Masalı' adlı diziden teklif geldi. O da önce çok düşündü ama “Git" dedik sonuçta. İstanbul'a daha sık gidip gelmeye başladım. Bir ajansa kaydoldum. Reklam oyunculuğu derken, 'Beyaz Gelincik'le beraber İstanbul'a yerleştim.
Dizi oyunculuğunu severek yapıyor musunuz ?
Geçiminizi sağlamak, para kazanmak ve paslanmamak durumundasınız. Dizi oyunculuğunda da hiçbir şey yapmıyor değilsiniz. Sonuçta o da bir antrenman sahası... Daha sonra yapmak istediklerinizi gerçekleştirebilmek için gerekli bir ortam orası.
USTA ÇIRAK İLİŞKİSİ
Oyunculuk sizin için ne ifade ediyor ?
Benim, iyi oyuncu olmakla derdim var. Bu bir süreç bence. Okurken başka düşünüyorsun, kendini tanıdıkça fikirlerin değişiyor, deneyimlerin arttıkça oyunculuğun gelişiyor. Ben daha çok, metod oyunculuğuna inanırım. Oyunculuğun insanın doğasından gelen bir şey olduğuna inanmıyorum. 'Sahneye çıkarsın ve yaparsın' düşüncesi yanlış. Yetenek; evet yüzde yirmidir, geri kalan yüzde seksen eğitimdir. Tersini söylemek cahillikten kaynaklanır.
Eğitim şart mı yani?
Dizi, sinema, tiyatro oyunculuğu için bence eğitim şart. İlle konservatuar mezunu olmak lazım değil. Ancak, usta çırak ilişkisi mutlaka gerekiyor. Alaylı da olabilir ama iyi bir ustası vardır. Kimse bir şey söyleyemez.
İŞ BULAMAMA KORKUSU YAŞAMADIM
Ekranda kendinizi izler misiniz?
Seyrederim. Dizide oynamanın keyifli yanı, sürekli kendine yeni şeyler katman, çaban hiç bitmiyor. 'Derdest'in dördüncü bölümünü çekiyoruz, hâlâ canlandırdığım karakter avucumun içinde değil. Hâlâ üstünde çalışıyorum. Dizilerin eğlenceli kısmı bu.
O bir yıl arada neler yaptınız?
At binmeyi öğrendim. Film kültürü oluştu bende. Arkadaşlarımla vakit geçirdim.
Hiç, iş bulamama korkusu yaşadınız mı?
İş bulamama korkusunu yaşamadım. Herhalde bu konuda şanslıyım. Benim şöyle bir korkum oluyor, içime tam olarak sinecek bir proje olmazsa... Arzu ettiğim işler çok daha büyük. Kubrick'le falan çalışmak isterim. Adam öldü gerçi.
Bir oyuncunun en büyük arzusu nedir?
İşimizi istediğimiz koşullarda arzu ettiğimiz insanlarla çalışıp yapabilmek biz oyuncuların en büyük isteğidir. Ankara'da yetişmenin başka türlü bir getirisi var. Her şeye çok uzak olduğunuz için, profesyonel hayat nedir, hiç bir fikrin olmuyor. İstanbul'da iş kadını olmak gerektiğini öğrendim.
Babanız havacı subaymış öyle mi?
Evet. Babam subaydı, radarcıydı. İzmir'de doğdum. Babamın tayinleri sebebiyle İzmir, Sivas, Belçika, Diyarbakır, Ankara'da yaşadım. Final olarak Ankara'da 12 sene kaldık. İlkokula Belçika'da başladım, Diyarbakır'da bitirdim. Ardından 12 sene Ankara'daydık.
Uçaklardan korkuyor musunuz?
Uçaktan korkmam. Hatta, uçak türbülansa girdiği zaman çok eğlenirim. Ninni gibi gelir o sallantı bana.
Asker bir baba ve öğretmen bir anne... Oyuncu olmak isteyişinizi nasıl karşıladılar?
Hakkında bir şey bilmedikleri, açıkçası çok da merak etmedikleri bir meslek oyunculuk. Bu yüzden ortaokulda, “Ben oyuncuyum" diye tutturunca onlara çok absürd geldi. Sınavlara girdim. Ailem de “Hayır olamaz” gibi bir tavır sergilemedi.
KARDEşİM BENİMLE DALGA GEÇİYOR
Kardeşiniz var mı?
İki yaş küçük bir kız kardeşim var. Yönetim, bilişim sistemleri mezunu. Müziğe merakı var. Amatör olarak rock grubu kurdu. Kardeşimin adı Selin...
Oyuncu olmanıza kız kardeşiniz ne diyor?
Ona arkadaşları, “Beyaz Selincik" diyorlarmış. İki türlü gençlik profili vardır; birincisi dizileri izleyen, öbürü de yabancı dizi ve film izleyen, yabancı müzikleri dinleyenler... Kardeşim ikinci türe giriyor. O yüzden benimle çok dalga geçiyor.
ŞAN DERSİ ALACAĞIM
Anladığıma göre kardeşinizin sesi güzel, peki ya sizinki?
Sesim iyi; fakat şarkıcı olmak için 5 sene çalışmam gerekir. Sahnede şarkı söylerim. Tabii o şarkıyı biraz çalışmam gerekir. Nota bilgim çok fazla değil ama piyano başında bir şarkıyı okurum. Kaç vuruş, ritm falan onlara dikkat ederim. Okuldayken solfej dersi aldık. Bana gerekli olacağı kadarını biliyorum. Şarkı söylemeyi seviyorum. Bir sonraki molamda şan dersi almayı istiyorum.
Kimleri dinliyorsunuz?
Sezen Aksu'yu dinlerim. Bülent Ortaçgil'i çok severim. Zuhal Olcay'ı bir şarkıcı olarak çok beğenirim.
Diyelim bir sinema filminde başrol oynadınız, filmin müziğini sizin seslendirmeniz istendi, ne yaparsınız?
Oynadığım filmin soundtrack şarkısını çok söylemek isterim. Ayy ne kadar güzel olur, yapabilirsem çok güzel olur.
Albüm teklifi gelse!
Albüm zor iş. Ohhh ne güzel olur ama emek vermek gerek.
MICHAEL JACKSON’LA EVLENMEK HAYALİMDİ
Gençlik döneminde kimlere hayrandınız?
Kurt Kobain'e bayılırdım. Guns'n Roses'a da... Bon Jovi'ye de... Posterleri asılıydı zaten odamda. İlkokuldayken, kız kardeşim Selin'le birlikte Michael Jackson'la evlenmek istiyorduk.
Sevgiliniz var mıydı?
Liseye kadar hiç erkek arkadaşım olmadı. Daha çok hayatı sorguluyordum. Bir takım adamlar vardı ama onlar ya çok büyüktü ya da Kurt Kobain falandı...
EVLiLiKTE iKi KiŞi OLMUYORSUNUZ
Aşka ve sevgiye olan bakış açınız nedir?
Hayatınızda uzun süredir birlikte olduğunuz bir erkek var, sizin gibi oyuncu o da; Emre Karayel. Emre Bey, televizyoncu aynı zamanda; Kanaltürk'te 'Renkli Televizyon'u sunuyor.
Evliliği düşünüyor musunuz?
Nişanlıyız. Evliliği düşünüyoruz, organize edeceğiz. Ama tarih belli değil. 5 sene oldu. Evlilik başka türlü bir müessese; onu da göreceğiz. Evlilik iki kişi olmaktan çıkıyor, beni korkutan şey odur. İki kişi olmuyorsunuz artık, daha kalabalık yaşıyorsunuz. Aileler falan.
Çocuk sahibi olmak için mi evleniyorsunuz ?
Hayır, daha çok aileler için evleniyoruz. Evli olmuş olmak için... Ben çocuk yapmaya karar versem evlenebilirdim. Emre de böyle düşünüyor.
Babanız öyle düşünmüyor tabii!
Ehhh tabii öyle. (bugün)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:44

İLGİLİ HABERLER