Gündem
  • 16.5.2013 15:54

Beyaz Saray’da Erdoğan'a sıcak karşılama

WASHINGTON - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama'nın heyetler arası görüşmesi sona erdi.
     Beyaz Saray Kabine Salonu'nda basına kapalı gerçekleşen ve 2 saat sürmesi öngörülen görüşme, yaklaşık 30 dakika uzayarak 2,5 saat saat sürdü.
     Görüşmede, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan da hazır bulundu.
     Görüşmeye ABD tarafından da ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD Dısişleri Bakanı John Kerry, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Beyaz Saray yetkilileri ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Joseph Ricciardone katıldı.
     Erdoğan ve Obama, görüşmenin ardından Beyaz Saray'ın Rose Garden adlı bahçesinde ortak basın toplantısı düzenleyecek.
    
     -Obama'ya hat tablosu-
    
     Başbakan Erdoğan, heyetlerarası görüşme öncesinde ABD Başkanı Obama ile Oval Ofis'te bir süre başbaşa görüştü. Erdoğan, görüşme öncesinde Obama'ya hat sanatıyla Barack Hüseyin Obama yazan tablo hediye etti.
    

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:17

İLGİLİ HABERLER