Dünya
  • 4.8.2020 23:07

Beyrut Hiroşima'ya döndü!.. Ölü sayısı artıyor Yaralı sayısı 3 bine yaklaştı

Beyrut'ta eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evi yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamadan sonra çıkan yangın, daha önce el konulan patlayıcıların tutulduğu bir depoda ikinci bir patlamaya neden oldu.
Patlamanın şok dalgasıyla pencereleri ve duvarları parçalandı. Lübnan başkentinde yeri sallayan şok dalgaları gönderdi.

Eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evi yakınlarında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre, Hariri'nin evinde ve çevre binalarda büyük hasar oluşurken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, patlamayla ilgili korkunç bilançoyu açıkladı, Beyrut Limanı'ndaki patlamada 50 kişi öldü, 2 bin 750 kişi yaralandı.

Lübnan'ın Kızıl Haç başkanı George Kettani, yayıncı Mayadeen'e “Tanık olduğumuz şey büyük bir felaket” dedi. “Her yerde kurbanlar ve kayıplar var.”

Bir güvenlik kaynağı, Beyrut hastaneleri yaralı olduğu için kurbanların şehir dışında tedavi görüldüğünü söyledi. Ülkenin kuzeyinden ve güneyinden Kızıl Haç ambulanslarına ve doğu Bekaa vadisine yardım çağrısı yapıldı.

Patlama o kadar büyüktü ki, 1975-1990 iç savaşı sırasında ağır bombardıman anılarının yaşadığı kent sakinleri, bir depremin vurulduğunu düşünüyorlardı. Dazed, ağlayan ve yaralı insanlar, akrabaları aramak için sokaklarda yürüdü.

Başbakan Hassan Diab millete “Bu felaketin hesap vermeden geçmeyeceğine söz veriyorum” dedi.

PATLAYICILARIN BULUNDUĞU DEPODA YANGIN

Lübnan resmi ajansı LNA, Beyrut Limanı'nda patlayıcıların bulunduğu bir depoda yangın çıktığını duyurdu.

Çevrede şiddetli patlama sesleri duyulduğu ve patlamanın KKTC'de de hissedildiği bildirildi.

Öte yandan Beyrut'ta meydana gelen patlamanın etkisiyle 3 katlı bir binanın yıkıldığı, enkaz altında hala insanların olduğu belirtildi.

25 ÖLÜ 2 BİN 200 YARALI

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Beyrut Limanı'ndaki patlamada 25 kişi öldü, 2 bin 200 kişi yaralandığını açıkladı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta patlama  #1

 

 

Güncellenme Tarihi : 5.8.2020 00:02

İLGİLİ HABERLER