Gündem
  • 6.8.2020 00:29

Beyrut'ta 20'si itfaiyeci 50'nin üzerindeki kişi patlama sırasında buhar oldu

Gün geçtikçe Beyrut'taki bilanço ağırlaşıyor.. Ölü sayısı 135'e yaralı sayısı 5 bine çıktı.. Fakat esas başka bir gerçek var ki gerçekten çok korkutucu.. Yüzlerce kişi kayıp durumda.. Bunların bir kısmı enkaz altında bir kısmı ile buhar oldu.
Yanlış duymadınız buhar oldu.
Bunlardan bir grup belli.. Limanda yangın ilk çıktığında buna müdahale eden 10 kişilik itfaiye ekibi ases patlamayla birlikte buhar oldu. Cesetleri bile ortadan kayboldu. Kimse nerede oldukları bilmiyor ve geride onlardan bir iz de kalmadı.
Yine o sırada yangına müdahale eden onlarca kişi de tıpkı o itfaiyeciler gibi buhar oldu. Bunların kimlikleri belli değil..

Lübnan Beyrut'taki patlamada ikinci kabus! Acı haberler gelmeye devam ediyor...

Lübnan Beyrut limanında bulunan 2 bin 750 ton ağırlığındaki amonyum nitrat maddesi nükleer bomba gibi patladı, liman enkaz yığınına döndü. Patlamanın korkunç görüntüsü şans eseri kameraya alındı ve izleyenleri dehşete düşürdü. Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, "Beyrut Limanı'nda dün meydana gelen patlamada ölü sayısı 135'e yükseldi, ayrıca yaklaşık 5 bin yaralı ve onlarca kayıp var" dedi. Beyrut Valisi Mervan Abbud şok sözler söyleyerek, "Patlama sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan yüz binlerce kişi, 2-3 aydan önce evlerine dönemez" dedi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Lübnan’daki patlamada yaralanan vatandaş sayımız 6’ya yükseldi. 5’i hafif yaralı, ameliyat olan bir vatandaşımızın da durumu iyiye gidiyor. Aileleriyle de iletişim halindeyiz." ifadelerini kullandı. İşte dünyayı sarsan, Lübnan tarihinin en kanlı patlamasında yaşanan tüm gelişmeler...

Beyrut dün şiddetli bir patlama ile sarsıldı. Limanda, içerisinde yüksek miktarda amonyum nitrat bulunan depoda meydana gelen patlama sonucu yüzlerce metre yüksekliğinde mantar bulutu oluşurken, civardaki çok sayıda işyeri ve ev hasar gördü.

Lübnan Ekonomi Bakanı: Elimizdeki rezerv 1 ay bile yetmeyecek

Lübnan Emniyeti, söz konusu patlayıcı maddenin daha önce düzenlenen bir operasyonda ele geçirildiğini bildirdi. Beyrut Valisi Mervan Abbud, Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamanın 3 ila 5 milyar dolar hasara yol açtığını belirtti. Vali, patlama sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan yüz binlerce kişi, 2-3 aydan önce evlerine dönemez" ifadelerini kullandı.

Lübnan Sağlık Bakanı: Yüzlerce kayıp var

Ülke kan gölüne dönerken, sokaklar ise savaş alanına benzetiliyor. Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hassan, "Beyrut Limanı'nda dün meydana gelen patlamada ölü sayısı 135'e yükseldi, ayrıca yaklaşık 5 bin yaralı ve onlarca kayıp var" dedi.

Lübnan Kızılhaç Örgütü ise bu sabah yapılan son dakika açıklamasında enkaz yığınlarının arasında hala insanlar olduğunu net bir sayı verilemeyeceğini duyurdu.

6 yıldır limanda bekletiliyormuş

Lübnan Sağlık Bakanı: Yüzlerce kayıp var 

Sağlık Bakanı Hamad Hassan, patlamada hasar görmüş bir hastanenin önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada yüzlerce kişinin patlama sonrasında aileleri tarafından kayıp olarak bildirildiğini söyledi.

Bakan Hassan ayrıca Katar, Irak ve Ürdün ve Umman gibi ülkelerle acil şekilde sahra hastaneleri kurulması için çalışmalara başlandığını da açıkladı. Hassan'a göre 6 ila 8 adet sahra hastanesi kısa süre içinde bitirilmiş olacak.

Güncellenme Tarihi : 6.8.2020 00:45

İLGİLİ HABERLER