Asayiş
  • 30.9.2010 11:32

BIÇAĞI KAPAN KADIN, YIKIM EKİPLERİNE BÖYLE DİRENDİ...

4 katlı binanın yıkımını durdurmak isteyen vatandaşlar uzun süre polise direndi. Polise taşlarla saldıran vatandaşlar gözaltına alındıktan sonra yıkıma başlanabildi.

Edinilen bilgiye göre, Avcılar Yeşilkent Mahallesi Okul Yolu Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı bir binaya sabah saat 05.00 sıralarında yıkım için gelen belediye ve zabıta ekipleri, vatandaşların direnişiyle karşılaştı. İki hafta önce de yıkılması için girişimde bulunulduğu öğrenilen binaya tekrar gelen polis ve zabıta ekipleri ile binada yaşayanlar arasında taşlı sopalı çatışma çıktı. Yıkımı engellemeye çalışan vatandaşlar uzun süre polise direndi. Polis ekipleri zorlukla binaya girerken, içerideki şahıslar gözaltına alındı.

Bu sırada binanın birinci katında bulunan kadınlar ellerinde bıçaklarla zabıtaya direndi. Gözaltına alınanlar binadan çıkartılırken bazı kadınlar zabıtaya taş ve tuğlalarla saldırdı. Elinde bıçak olan bir kadın zabıtaya uzun süre direndi. Olay çıkaran kadın çocuklarıyla birlikte güçlükle binadan çıkartılırken, iş makinesinin üzerine çıkarak direnişini sürdürdü. Bu sırada bir başka kadını indirmeye çalışan zabıta ekibi kısa süreli bir gerginliğe neden oldu.

Tüm bu olaylar yaşanırken küçük çocuklar gözyaşlarını tutamadı. Yaklaşık 1.5 saat süren olaylar sırasında polis biber gazı kullandı ve panzerden su sıktı. Bina vatandaşların direnişinin durduralmasının ardından yıkılmaya başlandı.

 

Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:11

İLGİLİ HABERLER