Dünya
  • 19.3.2024 12:36

Biden bir ay aradan sonra Netanyahu ile ilk kez konuştu.. Bakın neler dedi?

Bir aydan uzun süredir aralarında ilk.. Beyaz Saray, Biden ile Netanyahu arasındaki telefon görüşmesinin ayrıntılarını açıkladı

Beyaz Saray, 18 Mart 2024 Pazartesi günü yaptığı duyuruda, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile "Güney Gazze Şeridi'ndeki Refah'taki durum da dahil olmak üzere İsrail ve Gazze'deki gelişmeler ve insani yardımın artırılmasına yönelik çabalar" konusunu görüştüğünü duyurdu. "İlk temaslarında. Bir aydan fazla bir süredir.

American Associated Press'e göre bu, Biden ile Netanyahu arasında bir aydan uzun bir süredir gerçekleşen ilk temas ve iki müttefik arasında Gazze'deki gıda krizi ve savaşın gidişatı konusunda büyüyen bölünme göz önüne alındığında bu gerçekleşti.

Beyaz Saray'a göre Biden, Netanyahu ile "Şerid'in güneyindeki Refah'taki durum da dahil olmak üzere İsrail ve Gazze'deki son gelişmeleri ve Gazze'ye insani yardımı artırma çabalarını" görüştü.

Çağrı, Washington'daki Cumhuriyetçilerin ve İsrailli yetkililerin, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'in, Netanyahu'yu "yakın bir müttefikin seçim politikalarına müdahale edilmesine karşı yazılı olmayan kuralı ihlal etmekle" suçlayarak Netanyahu'nun Gazze'deki savaşı yönetme biçimini sert bir şekilde eleştirmesinin ardından öfkelerini dile getirmelerinin ardından geldi.

15 Mart 2024 Perşembe günü ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, İsrail'e yeni seçim yapılması çağrısında bulunmuş ve Netanyahu'nun giderek büyüyen insani kriz ortamında "yolunu kaybettiğini" ve bölgede "barışa engel" haline geldiğini değerlendirmişti. Gazze'de.

Netanyahu, 17 Mart 2024 Pazar günü haftalık hükümet toplantısının başında yaptığı konuşmada, Tel Aviv'e yönelik uluslararası baskının, Tel Aviv'in Gazze'deki savaşı sürdürmesine engel olmayacağını vurgulayarak şunları söyledi: Cephelerde: askeri ve siyasi, siyasi düzeyde de üzerimizdeki baskı artıyor.”

Biden, Schumer'in seçim çağrısını desteklemedi ancak birçok Amerikalının kaygılarını yansıtan "iyi bir konuşma" yaptığını düşündüğünü söyledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2024 12:47

İLGİLİ HABERLER