Dünya
  • 26.2.2021 21:22

Biden emretti ABD savaş uçakları Şii'leri bombaladı

ABD ordusu, Başkan Joe Biden’in talimatıyla Suriye'de İran’a yakın Şii milisleri bombaladı. Pentagon, bombalamanın Erbil saldırısına yanıt olarak düzenlendiğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) yapılan açıklamada, Suriye’nin doğusunda Ketaibi Hizbullah ve Ketaibi Seyid el Şüheda’ya ait karargahların bombalandığı belirtildi.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, “Başkan Joe Biden'ın talimatı üzere ABD kuvvetleri doğu Suriye'de İran destekli silahlı gruplarca kullanılan bir yapıya hava saldırısı düzenledi” açıklamasında bulundu.

Açıklamada, iki grubun Erbil’deki ABD üslerine yönelik saldırıya yanıt olarak hedef alındığı ifade edildi. Saldırıda her biri 226 kilogram ağırlığında 7 bomba kullanıldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bombalama sonucu İran destekli 17 askerin öldürüldüğünü duyurdu. Ayrıca İran Pasdaranlarına yakın “Sentkam” haber sitesi de, saldırıda 1 ölü, ve bir kaç yaralının olduğunu yazdı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin da saldırıya ilişkin olarak, “O karargahta neyi hedef aldığımızı ve son saldırıları gerçekleştiren aynı milislar tarafından kullanıldığını çok iyi biliyoruz. Kayıplarına ilişkin detaylı bilgiler elde ettik. Öngördüğümüz gibi başarılı bir iş gerçekleştirdik” dedi.

Güncellenme Tarihi : 26.2.2021 21:39

İLGİLİ HABERLER