Gündem
  • 14.6.2021 23:04

Biden: Erdoğan ile verimli bir toplantı yaptık

Biden: Erdoğan ile pozitif ve verimli bir toplantı yaptık

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine ilişkin, "Pozitif ve verimli bir toplantı yaptık." ifadesini kullandı.

Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin, "Ekiplerimiz görüşmelere devam edecek, Türkiye ile ABD arasında gerçek bir ilerleme kaydedeceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile pozitif ve verimli bir görüşme yaptıklarını belirterek, "Ekiplerimiz görüşmelere devam edecek, Türkiye ile ABD arasında gerçek bir ilerleme kaydedeceğimize inanıyorum" dedi.

Brüksel'de düzenlenen NATO Zirvesine katılan ve zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme gerçekleştiren ABD Başkanı Biden, görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin, "Pozitif ve verimli bir toplantı yaptık. Toplantının çoğu baş başaydı" ifadesini kullandı.

Erdoğan ile görüşmesinde, birçok konuda nasıl ilerleme kaydedeceklerini de ele aldıklarını aktaran Biden, "Ekiplerimiz görüşmelere devam edecek, Türkiye ile ABD arasında gerçek bir ilerleme kaydedeceğimize inanıyorum" dedi.

 Biden'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ekiplerimiz görüşmelere devam edecek, Türkiye ile ABD arasında gerçek bir ilerleme kaydedeceğimize inanıyorum.

Pozitif ve verimli bir toplantı yaptık.

Rusya zararlı eylemlerine devam ederse yanıt vereceğiz.

Tüm dünya liderleri bugün, Putin ile görüşeceğim için bana teşekkür etti.

Rusya ile çatışma aramıyorum ama böyle devam ederse gereken cevabı veririz. Demokratik değerleri korumaktan geri durmayacağız

Biden, Vladimir Putin sorusuna gülerek cevap verdi

Gazetecilerin geçmiş "katil" diyaloğunu hatırlatması üzerine ABD Başkanı gülerek, "Ben de gülüyorum" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, NATO zirvesinde liderlerle görüşmelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Birçok konuya değinen Biden'a, Cenevre'de Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ile gerçekleştireceği toplantı soruldu.

"BEN DE GÜLÜYORUM"

Kendisinin Putin'e katil demesi karşısında, Putin'in "Sadece gülüyorum" cevabı alan Biden'a gazetecilerin bu geçmiş diyaloğu hatırlatması üzerine ABD Başkanı da gülerek, "Ben de gülüyorum. Yanıt geçmişte bence kabul ettiğim olmuştu. Bu soru bana sorulduğunda, dürüstçe cevap verdim. Çok önemli olduğunu düşünmüyorum bir sonra yapacağımız toplantı konusunda." dedi.

Biden'ın, Putin hakkındaki açıklamaları:

"Herhangi birinin yapacağı son şey dünya basınının önünde kritik bir toplantıya girerken müzakere etmektir. Başkan Putin'e şunu net olarak ifade edebilirim, güç birliği yapabileceğimiz alanlar var. İşbirliği yapmamayı tercih ederse, geçmişte yaptığı gibi hareket ederse, siber güvenlik gibi alanlarda o zaman biz de gerekli yanıtta bulunacağız. Ortak çıkarlarımız, dünyanın çıkarları konusunda işbirliği imkanlarını konuşacağız. Fikir birliğinde olmamız alanlarda kırmızı çizgimizi net şekilde ifade edeceğiz. Kendisi çok zeki, gördüm ki, gerçekten çok dişli bir rakip. Ama toplantıdan sonra konuşmayı tercih ederim. Toplantıdan önce konuşmaktan ziyade."

 

Joe Biden, Vladimir Putin sorusuna gülerek cevap verdi #1

 

Güncellenme Tarihi : 14.6.2021 23:24

İLGİLİ HABERLER