Gündem
  • 29.9.2020 21:15

Biden'den Trump'a çağrı!.. Türkiye'yi savaşın dışında tut

Joe Biden, Trump yönetimini Türkiye'den Karabağ sorununun dışında kalmasını talep etmeye çağırdı.
Başkan Trump şu ana kadar konuya tam olarak müdahil olmamışken Demokratların Başkan Adayı Biden'den Ermenilere korumaya yönelik bir hamle geldi.
Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar'ın bir resmini paylaşan Biden; Dağlık Karabağ içinde ve çevresinde hızla artan kayıplarla birlikte, Trump Yönetiminin durumu hafifletmek için Ermenistan ve Azerbaycan liderlerini derhal çağırması gerekiyor" dedikten sonra ikinci Tweetinde, "Türkiye gibi başkalarının da bu çatışmanın dışında kalmasını talep etmelidir ”dedi.

Joe Biden Pazar günü yaptığı açıklamada , Dağlık Karabağ'daki düşmanlıkların patlamasının daha büyük bir bölgesel çatışmaya dönüşme riskini taşıdığını söyledi .

Biden, "Dağlık Karabağ'daki düşmanlıkların patlak vermesinden derinden endişeliyim ve acil gerilimi azaltma, ateşkesin yeniden sağlanması ve Ermenistan ile Azerbaycan arasında müzakerelerin yeniden başlatılması çağrısında bulunuyorum" dedi.

"Amerika Birleşik Devletleri ateşkes hattı boyunca daha fazla gözlemci için baskı yapmalı ve Rusya'yı alaycı bir şekilde her iki tarafa da silah sağlamayı durdurmaya çağırırken, bir yandan da hiçbir askeri yeteneğin saldırı amaçlı olarak yeniden tasarlanmamasını sağlamak için kendi güvenlik yardım programlarımızı gözden geçirmeli," diye ekledi.

Trump yönetimini, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanları Fransa ve Rusya ile birlikte diplomatik çabalarını hızlandırmaya, barışçıl bir çözüm aramaya ve güven artırıcı önlemleri desteklemeye çağırdı.

Biden, "Dağlık Karabağ'daki düşmanlıkların patlaması, daha büyük bir bölgesel çatışmaya dönüşme riskini taşıyor, bu nedenle bölgedeki üçüncü taraflar bu çatışmanın dışında kalmalı ve Minsk Grubu arabulucuları derhal gerilimi azaltma ve müzakerelere geri dönme arayışında olmalıdır." diye noktaladı.

Güncellenme Tarihi : 29.9.2020 22:57

İLGİLİ HABERLER