Gündem
  • 16.6.2021 14:53

Biden'in yanında Erdoğan'ın türcümanlık yapan Fatima'ya İYİ Parti sert tepki gösterdi

NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi esnasında Malezya’da Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Kavakçı’nın kızı Fatma Gülham Abusahanab’ın tercüman olarak görev alması bazı kesimleri rahatsız etti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan, Fatma Gülham Abusahanab’ı sosyal medyadan hedef göstererek karalamaya çalıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, Erozan’a cevap vererek, “Başörtülü bir hanımefendinin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na tercüman olmasını mı hazmedemiyorsunuz yoksa sizi rahatsız eden akademik yetkinliğini kazanmış birisinin başörtülü olması mı? Milletimizin değerleri ile olan kavganızdan ne zaman vazgeçeceksiniz?” diye sordu...

NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi esnasında Malezya'da Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Kavakçı'nın kızı Fatma Gülham Abusahanab'ın tercüman olarak görev aldığı öğrenildi.

HEDEF GÖSTERDİ, KARALADI

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Erozan, Fatma Gülham Abusahanab'ı sosyal medyadan hedef göstererek karalamaya çalıştı. Erozan, Fatma Gülham Abusahanab için "Erdoğan'ın tercümanı..! Biden ile konuştuklarının mahremiyeti konusunda kimseye güvenemediklerinden tercüme yetenekleri ve gündemdeki konulara hâkimiyeti şüpheli, ancak aidiyetinden emin oldukları bir kişiyi (tercüman demek zor) tercih etmişler… Merve Kavakçı'nın kızı..!" ifadelerini kullandı.

DAĞ: "SİZİ RAHATSIZ EDEN AKADEMİK YETKİNLİĞİNİ KAZANMIŞ BİRİSİNİN BAŞÖRTÜLÜ OLMASI MI?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, Erozan'un paylaşımını alıntılayarak "Başörtülü bir hanımefendinin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na tercüman olmasını mı hazmedemiyorsunuz yoksa sizi rahatsız eden akademik yetkinliğini kazanmış birisinin başörtülü olması mı? Milletimizin değerleri ile olan kavganızdan ne zaman vazgeçeceksiniz?" diye sordu.

 

KAVAKÇI: "BİTMEDİ HAD BİLDİRME SEVDANIZ!"

AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakcı Kan ise Erozan'a tepki göstererek, "Koskoca Genel Başkan Yardımcısı dünyanın ve ülkemizin iyi üniversitelerde lisans, yüksek lisans, doktora yapmış, ülkemizin en iyi mütercim-tercümanlık hocalarının rahle-i tedrisinden geçmiş, senelerdir tecrübe edinmiş genç bir kıza saldırıyor. Bitmedi had bildirme sevdanız!" ifadelerini kullandı.

Fatma Gülham Abusahanab, ABD'de başarılı bir eğitim geçmişine sahip oldu.

George Mason Üniversitesi'nde lisans eğitimini Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlayan Fatma Gülham Abusahanab, Georgetown Üniversitesi'nde Liberal Studies programında Müslüman-Hristiyan İlişkileri bölümünde yüksek lisansını bitirdi. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde Doktorasını yaptı ve Hacettepe Üniversitesi Özel Mütercim Tercümanlık Eğitimi aldı.

ABD'de çeşitli yerlerde araştırma asistanlığı görevini sürdürdü. Bir süredir Cumhurbaşkanlığı'nda Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası ilişkiler uzmanı ve tercümanı olarak görev alıyor.

 

Güncellenme Tarihi : 16.6.2021 15:08

İLGİLİ HABERLER