Gündem
  • 4.4.2021 11:10

Bildirici 103 amiralin derdi, cübbeli namaz çıktı

40 yıldır içlerine aldıkları FETÖ'cü subay asker ve Amirallere tek kelime etmeyen 103 emikli amiral, bir meslektaşlarının cübbeyle namaz kılması üzerine adeta ayaklandı.
Montro'yü bahane eden 103 emekli amiral, yayınladıkları bildiride namaz kılan amirali hedef aldı.
Bir Amiralin cübbeyle namaz kılmasını kabul edilemez olduğunu vurgulayan amiraller, gözaltına alınmaya başlayınca kıvırıp mavit vatan dediler..

Soruşturma açılan bildiriye imza atan Amiraller,'Bizler Mavi Vatan için hapis yattık

103 Emekli Amiral'in bildirisi Türkiye'nin gündemine oturdu.

Son dönemde gündeme gelen tarikat evinde üniforması üzerine cübbe giyen amiral Mehmet Sarı günlerdir tartışılıyor. Amiral Mehmet Sarı'nın tarikat evinde cübbeli fotoğraflarının medyada yayımlanması sonrasında büyük tartışmalar yaşanmıştı.

103 emekli Amiral imzasıyla dikkat çeken bir açıklamada Cübbeyle namaz kılan amiral Mehmet Sarı'da yar aldı.Amiraller, "Sosyal medyada yer alan kabul edilemez nitelikteki bazı görüntüler, haber ve tartışmalar ömrünü bu mesleğe adamış bizler için çok derin bir üzüntü kaynağı olmuştur" dedi.

Paylaşılan mesaj, Türkiye'nin gündemine oturdu.

Son dönemde Montrö sözleşmesinin tartışmaya açılması ve Mehmet Sarı isimli bir generalin üniforması üzerine cübbe giyerek tarikat evinde fotoğraf vermesine ilişkin açıklama yaptıklarını anlatan Cem Gürdeniz, “Demokrasilerde insanlar fikirlerini özgürce ifade eder. Bu tip ayrıştırıcı girişimler yapılması, basit bir bilgilendirme notunu krize çekmenin kimseye yararı yoktur” diye konuştu.

Emekli Koramiral Kadir Sağdıç da Odatv’ye yaptığı açıklamada, “Her şey kamuoyu önünde oldu. Açıklama yapmak Anayasal hakkımız. Biz de bu hakkımızı kullandık. Soruşturmaya ilişkin bir şey söylemeyeceğim. Biz yayımladığımız açıklamayla görüşlerimizi halkımızla paylaştık” dedi.

Güncellenme Tarihi : 4.4.2021 12:18

İLGİLİ HABERLER