Spor
  • 15.9.2013 23:42

Bilic futbolcularına kaç puan verdi?

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç, Bursaspor maçı sonrasında yayıncı kuruluşun sorularını yanıtladı. Hırvat teknik adam, oyuncularının oynadığı futboldan memnuniyetini dile getirirken temkinli açıklamalarda bulundu:

“En önemli rol her zaman futbolculardadır. Oyuncularım bugün görevlerini çok iyi yerine getirdiler. Zor bir koşulda maç oynadık. İlk dakikadan itibaren rakip üzerinde baskı kurduk. Planımıza sadık kaldık. Attığımızın daha da fazlasını atabilirdik. Daha bir şey kazanmış değiliz. Ayaklarımız yere sağlam basmalı ve çalışmaya devam etmeliyiz. Bugün tek eksiğimiz taraftarlarımızdı. Bu galibiyeti onların önünde elde etmek isterdik.”


Bilic, yayıncı kuruluşun "Tribünde bir taraftar olsaydınız takıma 10 üzerinden kaç verirdiniz?" sorusuna "10" şeklinde cevap verdi.

Bilic'in açıklamaları şöyle:

"Bu akşamki performansa 10 üzerinden 10 verirdim. En önemli rol takım ve oyuncuların. Çok iyi bir planlamanız olabilir, çok iyi atmosfer olabilir ki bizde var. Ama en önemli görev oyuncu grubundadır. Kusursuza yakın oynadılar. Çok zor koşullarda oynadık. İlk dakikadan itibaren baskı kurduk. Plana sadık kaldılar. Attığımızın daha fazlasını da atabilirdik. Galatasaray maçına hazırlanmak için yeterli zamanımız var. Bu akşam o maçı konuşmak istemiyorum. Oyuncularımı konuşmak istiyorum. Henüz herhangi bir şey kazanmış değiliz. Tek eksiğimiz taraftarlarımızdı. Onlar da olsa çok daha iyi olurdu. Oğuzhan'ın durumu iyi ama bir taraftan da pozisyonları izliyorum. Penaltı pozisyonunda penaltının nasıl çalınmadığını merak ediyorum. Şu anda Galatasaray hakkında konuşmak istemiyorum."

BASIN TOPLANTISI
Bilic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Bursa gibi zorlu bir deplasmandan harika bir galibiyetle ayrıldıklarını söyledi. Dolu tribünlere karşı oynamanın deplasman takımları için dezavantaj olduğu kadar avantaj da oluşturabildiğini vurgulayan Bilic, "Maç öncesi yaptığım konuşmada da bu konuya değindim. Oyuncularımdan sahaya çıkıp ellerinden geleni yapmalarını, tribünlerdeki atmosferin de tadını çıkarmalarını istedim" diye konuştu.

Futbolcularının, söylediklerini sahaya harfiyen yansıttığını dile getiren Bilic, şöyle devam etti:

"Bu akşam gösterdikleri performanstan ötürü oyuncularımın önünde saygıyla eğiliyorum. Bizim için her yönüyle olumlu bir maç oldu. Tek eksikliğimiz taraftardı. Taraftarımız bu galibiyete, bu zafere şahitlik etse çok daha güzel olurdu. Bu söylediğim, 3-0'lık galibiyetten sonra aptalca olabilir ama çok daha fazlasını atabilirdik. Tamamen hak edilmiş bir galibiyet."

Bir gazetecinin, gelecek hafta Galatasaray ile yapacakları maça ilişkin sorusu üzerine Bilic, "Galatasaray maçını konuşmak istemiyorum çünkü oyuncularım takdire değer performans gösterdi. Bundan bahsetmek istiyorum. Tüm oyuncularım kusursuza yakın oynadı" değerlendirmesinde bulundu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:01

İLGİLİ HABERLER