Bilim
  • 5.1.2017 00:16

Bilim adamlarından korkunç zombi saldırısı uyarısı

İngiliz bilim insanları olası bir zombi salgınının vebadan daha hızlı bir şekilde yayılacağını söylerek, 100 gün içerisinde dünyada sadece 273 sağlıklı insan kalacağı tahmininde bulundu.



Leicester Üniversitesi’ndeki akademisyenler, film ve dizilere sıklıkla konu olan zombi virüsünün, ortaya çıkmasının üzerinden yarım yıl geçmeden insanlığın sonunu getireceğini ifade etti.

'100. GÜNDE SADECE 273 KİŞİ HAYATTA KALACAK'

Hastalık kapan her yeni zombinin güç içinde bir kişiyi daha ısırması ve hastalığı bulaştırma ihtimalinin yüzde 90 olması varsayımı üzerinden yola çıkan araştırmacılar, insan ırkının yaklaşık 100 gün içerisinde yol olacağı sonucuna ulaştı.

100. günde sadece 273 kişinin salgından kurtulmayı başarabileceğini kaydeden bilim insanları, milyarlarca insanın ise bu süreçte hayatını kaybedeceğini belirtti.

Araştırmada varsayımsal olarak kabul edilen yüzde 90 hastalık bulaştırma oranının vebadan daha yüksek olduğuna dikkat çeken uzmanlar, Physics Special Topics isimli dergide yer alan makalede, “İnsanların zombileri öldürmesi ihtimalini de değerlendirdik ve bunun kurtulma oranını pozitif yönde etkilediğini gördük” ifadelerine yer verildi.

 

Güncellenme Tarihi : 5.1.2017 00:01

İLGİLİ HABERLER