Bilim
  • 24.4.2018 01:14

Çocuklarla birlikte büyüyen kıyafet üretildi

Çocuklara kıyafet alırken en çok yaşanan problemlerden biri, çocukların hızla büyümesinden dolayı alınan kıyafetlerin kısa süre içerisinde giyilemeyecek duruma gelmesi. Anne ve babalar neredeyse her hafta büyüme ve gelişme dönemindeki bebekleri için yeni kıyafetler almak zorunda kalıyor. Büyük bir beğeni ve keyifle alınan kıyafetler ya bebeğin doya doya giymesine fırsat vermeden ya hiç giyilemeden atılıyor ya da başkalarına kullanması için veriliyor.

Sırrı katlamalı kumaşta saklı

Çocuk kıyafetinin daha uzun süre kullanılması amacıyla tasarlanan Petit Pli, sahip olduğu özel katlamaları sayesinde esneyebiliyor. Çocuğunuz büyüdükçe onunla birlikte büyüyen kıyafet şeklinde tasarlanan Petit Pli, 4-36 ay arası çocuklar tarafından yağmurluk olarak kullanılıyor. 4 aylık bir bebek için alınabilen kıyafet bebek büyüdükçe onunla birlikte büyüyor.

Özel olarak tasarlanan katlamalı kumaş yapısı yağmurluğun, çocuğun gelişimi ile birlikte uzayıp genişlemesine fırsat veriyor ve çocuğunuz 36 aylık oluncaya kadar rahatça giymesine fırsat sunuyor. Bebek büyüdükçe esnemeye başlayan kumaş yapısı ile dikkat çeken ürün tam 7 bedeni kapsıyor. Hem ailenin kıyafet masraflarını azaltıyor hem de daha az tüketimi destekleyerek sürdürülebilir bir çözüm sunuyor.

Teknoloji ile Modanın Birlikteliği

Petit Pli, Royal College of Art’dan 2017 yılında mezun olan Ryan Mario Yasin tarafından hayata geçirilen bir tasarım. Yasin, okurken küçük uydular için uzayabilen esnek özelliğe sahip karbon fiber panellerle ilgili bir araştırma yapıyor ve daha sonra da bu araştırmada kullanılan tekniği çocuk kıyafetleri üzerinde denemeye karar veriyor.

Onu bu denemeye iten olay ise, yeğenlerine uygun kıyafeti bulamaması. Yasin tam yeğenleri için uygun bir kıyafet bulup o kıyafeti onlara gönderdiğinde, yeğenleri büyüdüğü için aldığı kıyafetler işe yaramaz hale geliyor. Mühendis olan Yasin bu duruma bir son vermek amacıyla yüksek lisans projesine paralel olan uzatma teknolojisini moda ile birleştirerek Petit Pli yağmurluğu tasarlıyor.

Su Geçirmez Tasarım

Dışarı çıkarken giyilebilen, alt ve üst olmak üzere iki parçadan oluşan Petit Pli tasarımı, rüzgara ve yağmura karşı vücudu koruyor. Hafif kumaş yapısı ile çocukların daha rahat hareket etmesini sağlayan yağmurluk, aynı zamanda eşsiz tasarımı sayesinde cildin nefes almasına da zemin hazırlıyor. Sentetik malzemeler kullanılarak tasarlanan kıyafetin üzeri hidrofobik kaplama ile su geçirmez hale getirilerek yağışlı günlerde tam bir koruma sağlıyor. Üst kıyafeti olarak tasarlandığından dolayı tasarımında kullanılan sentetik maddeler çocuğun cildine değmiyor ve bu yüzden herhangi bir alerjiye ya da tahribata neden olmuyor.

Ryan Mario Yasin özgün tasarımı ile ön plana çıkan Petit Pli kıyafeti sayesinde endüstriyel tasarım ve mühendislik alanında bir yarışma olan İngiltere’deki The James Dyson Award’da büyük ödülü kazandı. Yasin, tasarladığı bu yağmurluğu ile şimdi de dünya çapında yarışmayı düşünüyor. Yakın bir zamanda da satışa çıkarmayı planladığı ürününün geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Güncellenme Tarihi : 23.4.2018 23:14

İLGİLİ HABERLER