Bilim
  • 18.4.2005 11:52

İŞTE, EN SON TEKNOLOJİK ÜRÜNLER


Doğrudan DVD'ye kayıt
Sony'nin beş farklı kamerası kaset yerine doğrudan yeniden yazılabilir DVD'lere kayıt yapıyor. Bunların içinde en üst model DCR-DVD202E, 3 megapiksel çözünürlüğe, gerçek 16:9 çekim moduna ve en önemlisi 5.1 ses desteğine sahip. Böylece kayıt yapılan ortamdaki merkez, sağ, sol, arka sağ ve arka soldan gelen sesler farklı kaydedilerek 5.1 uyumlu ev sineması sistemlerinde oynatılabiliyor. Cihazın kullandığı mini DVD'ler silinerek yeniden kullanılabiliyor.

Gömlek cebine 5 MP
Cybershot serisine ait ince 'bas-çek' fotoğraf makineleriyle büyük başarı sağlayan Sony'nin yeni nesil modelleri daha ince, daha hafif ve daha yetenekli. Bu grubun en üst modeli DSC-T7S, sadece 14 milimetre kalınlığında ve 125 gram ağırlığında. Gerçek 5.1 megapiksel çözünürlük sunan T7, 3X sayısal zuma sahip. Benzerlerinin aksine cihazın sayısal zumu neredeyse optik zuma yakın kalite sunuyor. 2.5 inçlik dev ekranı da artıları arasında.

13 bin şarkı yutan Walkman
Sony ağır yara aldığı ATRAC ses formatından vazgeçmese de yeni walkman'lerinde MP3 formatını da destekliyor. Firma sahip olduğu flaş bellekli walkman'lerinin yanısıra yeni girdiği sabit diskli ürün gamında da 20 GB kapasiteli NW-HD5 kodlu ürünüyle cazip bir seçenek sunuyor.
13 bin şarkı kapasiteli cihaz tek şarjla 40 saat gibi görülmemiş bir çalma ömrüne sahip. Alüminyum kaplamalı walkman sadece 125 gram ağırlığında. NW-HD5'in ayrıca 30 GB kapasiteli bir üst sürümü de bulunuyor.

PlayStation da cebe girdi
Firmanın Playstation ürünündeki başarıdan yola çıkarak tasarladığı ve ilk olarak 2003 yılında tanıtılan el oyun konsolu PSP (PlayStation Portable), henüz sadece Japonya ve ABD'de satılıyor olmasına rağmen etkinliğin en çok ilgi çeken ürünlerinin başında yer alıyordu. Bu yıl içinde Avrupa ve dolayısıyla Türkiye'de de satışa çıkacak ürün bir oyun konsolu olmanın yanı sıra müzik ve video dosyalarını oynatma ve kablosuz internete bağlanma yeteneğine de sahip. Sony'nin 1.8 GB kapasiteli UMD (universal media drive) adlı diskini kullanan 260 gramlık PSP 4.3 inçlik dev bir ekrana sahip.

Öğrenen robot Qrio
Sony'nin etkinliğinde açılış konuşması ve gösterisini yapan Qrio robotu şu ana kadar insanı en iyi taklit eden robot olma özelliğine sahip. Engebeli yüzeylerde yürüyebilme, koşma, atlama, görme, insanları yüzlerinden tanıma ve ayırt etme, öğrenme, şarkı söyleme, dans etme, düşünce ayağa kalkma ve internetten bilgi alıp size okuma ve yeni şeyler öğrenme yeteneğine sahip bu robot Sony'nin elektronik ve tasarım alanında ulaştığı noktayı ortaya koyuyor.

(RADİKAL)

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:55

İLGİLİ HABERLER