Bilim
  • 31.5.2018 00:59

Mars'ta Büyük Gize Sfenksi bulunduğu iddiası

Birbirinden ilginç iddiaları dile getiren komplo teorisyenleri bu defa da Kızıl Gezegen Mars'ta Sfenks heykeline benzeyen yaklaşık 60 metre yüksekliğinde bir tepe bulduklarını öne sürdü.

Mars hakkındaki iddiaların sonu yok gibi

Kızıl Gezegen Mars hakkına öne sürülen ilginç iddialara bir yenisi eklendi. Kendisini UFO avcısı ve uzay gazetecisi olarak tanımlayan Joe White, Mars'ta Sfenks heykeli bulunduğunu iddia etti.

White son derece uçuk sayılabilecek iddiasını, NASA'nın Mars yüzeyinde gezinen Curiosity Rover tarafından çekilmiş fotoğraflara dayandırıyor.

Fotoğraflara dikkatli bakıldığında Antik Mısır'da inşa edilmiş Büyük Gize Sfenksi'ni andıran bir tepe göze çarpıyor.

Büyük Gize Sfenksi ile hemen hemen aynı boyda

İddiasını YouTube üzerinde 'GIANT 200 ft SPHINX found on MARS' (Mars'ta 60 metrelik dev Sfenks bulundu) başlığıyla yayınlanan video, Sfenks heykeli olduğu iddia edilen tepenin farklı açılarla çekilmiş fotoğraflarına yer veriliyor.

Yaklaşık 60 metre uzunluğunda olduğu belirtilen heykelin Mısır'daki Büyük Gize Sfenksi ile hemen hemen aynı boyda olabileceği söyleniyor.

Piramitler'den sonra Antik Mısır'a ait en büyük ikinci yapı olarak bilinen Büyük Gize Sfenksi'nin yapımı Mısır firavunu Kefren dönemine dayanıyor (MÖ. 2558 - 2532).

İnsanlar Mars'ta yaşasaydı nasıl görünürdü?

İnanan da var inanmayan da

İnana da var inanmayan da

Nil Nehri'nin geçtiği Gize Platosu'nda yer alan Sfenks heykeli, yarı insan yarı aslan olan efsanevi bir yaratığı temsil ediyor.

White'a göre Mars'ta bulunan Sfenks heykeli, Kızıl Gezegen'de bir dönem yaşamın ve medeniyetin olduğunun önemli bir göstergesi.

25 Mayıs 2018'de platforma yüklenen video bugüne kadar 3500 kişi tarafından izlendi. Videoyu izleyen bazı kişiler yapılan keşfi sıra dışı bulurken bazıları da bunun yalnızca sıradan bir tepe olduğunu savundu.

Psikolojide bu duruma sanrı adı veriliyor

Psikolojide bu duruma sanrı adı veriliyor

Bir kullanıcı ise benzetmeyi alaya aldı ve tepenin aslında Star Wars (Yıldız Savaşları) filmindeki kurgusal karakter Jabba the Hut'a benzediği yorumunu yaptı.

Mars'ta daha önce de medeniyete ait çok sayıda yapının bulunduğuna dair iddialar ortaya atılmıştı. Bu iddiaların temelinde psikolojide sanrı denilen vakanın yattığı söyleniyor. Kozmolog Carl Sagan, 1995 yılında sanrının, insanlarda evrim sebebiyle gelişmiş bir hile olduğu teorisini geliştirmişti.

 

Güncellenme Tarihi : 31.5.2018 01:13

İLGİLİ HABERLER