Bilim
  • 8.10.2015 00:56

Nobel ödülünü kazanan Prof. Sancar'ın ailesinden HDP tepkisi

Ödülün ardından Aziz Sancar'la ilgili detaylar merak edilmeye başlandı. Özellikle kamuoyunda Sancar'ın HDP'ye yakın olduğuna yönelik iddiaların asılsız olduğunu belirtildi. Bilimadamının yeğeni olan Gani Sancar, olayın siyasallaştırılmasından rahatsızlık duyduğunu anlattı. Amcası Aziz Sancar'ın HDP'ye yakınmış gibi lanse edildiğini kaydeden Yeğen Gani Sancar, "Güzel bir gelişmenin mutluluğunu yaşıyorduk ki olayın siyasallaştırıldığını gördük. Bu durum aile içinde de huzursuzluk yarattı" dedi.

HDPLİ DEĞİLİZ

Aslen Mardinliolduklarını belirten Gani Sancar, HDP ile uzaktan yakından alakalarının bulunmadığına dikkat çekerek, "Bu bayrağın altında doğduk büyüdük mardinliyiz. Siyasetle lanse edilmesini istemiyoruz. Siyasallaştırılması güzel bir olay değil. Siyasi görüşümüz HDP değil" diye konuştu.

3 TÜRK'TEN BİRİ

Prof. Dr. Aziz Sancar, İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, İsveç Akademisi, Karolinska Enstitüsü ve Norveç Nobel Komitesi tarafından Nobel Kimya Ödülü'ne layıkgörülen üç kişi arasında Türk'ten biri oldu. "DNA onarımı" konusundaki bilimsel çalışmasıyla dikkat çeken Sancar, ödülünü aynı dalda Tomas Lindahl ve Paul Modrich ile paylaştı. Prof. Dr. Aziz Sancar, Lindahl ve Modrich; hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde kazandı. Ödülün sahiplerinin açıklanmasının ardından Twitter'da Nobel Ödülü hesabından tweet atıldı.

Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Teksaslı eşi, Müslüman olarak Güven adını almış ve birlikte bir Türk evini hizmete koymuşlar.

 Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup, büyüdüğü Mehmet Sait Erdem Caddesi'ndeki 3 katlı tarihi taş eve, haberin alınmasıyla Türk bayrağı asıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:05

İLGİLİ HABERLER