Bilim
  • 5.11.2017 00:06

O mumyalar uzaylı çıktı

Peru’da geçtiğimiz aylarda bulunan mumyalar dünya basınının gündemine oturmuştu.

Uzmanlar Peru’nun Nazca bölgesindeki bir mağaranın içinde araştırmalarına devam eden uzmanlar 3 parmaklı ve uzun kafatasına sahip mumya bulmuştu.

Mumyaların bulunduğu mağarada gizemli beyaz bir toz olduğunu belirten uzmanlar, bu keşiften sonra ikiye ayrıldı.

Birçok yetkili ve bilim insanı mumyalanmış buluntuların sahte olduğunu söyleyerek, “İnsanları kandırmak için internete konulmuş bir görüntü bu” ifadesini kullandı.

Fakat İngiliz basınına farklı zamanlarda konuşan iki yetkili ise görüntülerdeki mumyaların uzaylılara ait olabileceğini söyledi.

İngiltere’nin çok ziyaret edilen haber sitelerinden express.co.uk’e konuşan Dr. Edson Vivancoa, “Araştırmaya dahil oldum ve yapılan incelemeler sonucunda mumyanın bazı noktalarının uzaylı olabileceğini tespit ettik” dedi. 
Uzmanlığını kemik üzerine yapan Vivancoa, insan DNA’sının tespit edildiğini kalıntıların dış dünyadan gelmiş olabileceğini söyledi.


Bugün gündeme gelen yeni bir haber ise Dr. Jose Benitez’le ilgiliydi. Meksikalı araştırmacı gazeteci Jamie Mausan’ın ekibinde görev yapan adli tıp uzmanı Benitez, İngiliz UFO uzmanı Steve Meera ile Peru’ya giderek olay yerini inceledi.


Benitez, “Ben vücudun farklı noktalarında garip detaylar fark ettim. Başlangıçta sıradan bir vücuda benziyor fakat yakından bakınca kafanın daha büyük olduğunu, gözlerin daha geniş olduğunu, burnun daha ufak olduğunu ve kulaklarının olmadığını görüyoruz. Kemik yapısı daha farklı” dedi.


Benitez, sadece 3 el ve ayak parmağı olduğunu söylerken, “Beyaz toz onları çok garip bir şekilde sarmalıyor. Toprağın çok özel bir karakteristiği var, kuruyor ve dokuların korunmasını sağlıyor. Bu sırada böceklerin uzak durmasını sağlıyor” dedi.

Güncellenme Tarihi : 5.11.2017 21:25

İLGİLİ HABERLER