Bilim
  • 25.6.2016 03:20

İşte Samsung Galaxy Note 7'nin fiyatı

Samsung Galaxy Note 7'nin nasıl bir telefon olacağıyla ilgili detaylı bilgiler ortaya çıktı!

Note serisine dair son iddialar, Samsung'un yalnızca bir Galaxy Note 7 modeli tanıtacağını söylüyordu. Şimdi yeni bir rapor, tanıtılacak bu modelin kavisli ekrana sahip olacağını ileri sürüyor.

GSMHelpDesk'in raporuna göre Samsung'un yeni Galaxy Note 7'si, iki yanı kavisli 5,8 inç'lik QHD Super AMOLED ekran, Exynos 8'in daha yüksek saat hızında çalışan bir sürümü, 6GB RAM, 12 megapiksel kamera ve 4.000mAh pil ile gelecek. Raporun iddiasına göre Samsung, cihazı Ağustos'un ilk haftasında tanıtacak ve Hollanda'da Ağustos'un ikinci veya üçüncü haftasında satışa sunacak.

Rapor son olarak Galaxy Note 7'nin fiyatının 799 dolardan başlayacağını söylüyor. Ancak Samsung yeni telefonunu tanıtana kadar hiçbir şey kesinleşmeyeceği için, bu dedikoduya ve benzerlerine dikkatle yaklaşmakta fayda var.

Kısa süre önce sızdırılan davetiye Galaxy Note7'nin 2 Ağustos'ta tanıtılacağını göstermişti. Son gelişmeler ise telefonun özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihine ilişkin önemli bilgiler aktarıyor.

5.8 İNÇ SÜPER AMOLED EKRAN KULLANILACAK

GSMHelpDesk sitesinin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre Galaxy Note 7'de 5.8 inç büyüklüğünde Qaud HD çözünürlüklü Super AMOLED ekran yer alacak. Söz konusu ekranda yan taraflar kavisli yapıda olacak.

TÜRKİYE VE AVRUPA PAZARINDA EXYNOS 8890 İŞLEMCİ KULLANILACAK

Galaxy Note 7'nin işlemci biriminde Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge modellerinde olduğu gibi Exynos 8890 yer alacak. Ancak işlemci, Note 7'de daha yüksek frekans hızlarında çalışacak. Telefonun Amerika ve Çin versiyonunda ise Snadpragon 823 kullanılacak.

ARKADA 12 MP, ÖNDE 5 MP KAMERA

Galaxy Note 7'nin kamera birimi Galaxy S7'den farksız olacak. Arka bölümde f/1.7 lensin eşlik ettiği çift piksel teknolojisine sahip ve faz algılamalı otofokus gerçekleştiren 12 megepiksel kamera kullanılacak. Ancak arka kameraya eşlik edecek yazılımda önemli gelişmelerin sağlanması bekleniyor. Ön kamera ise 5 megapiksel çözünürlüğünde olacak.

6 GB RAM OLACAK

Galaxy Note 7 beklendiği gibi 6GB RAM'e sahip olacak. 32/64GB dahili depolamanın kullanılacağı telefonda microSD kart desteği bu defa olacak.

4.000 mAH PİL İLE GELİCEK

4.000 mAh kapasiteli pil ve suya dayanıklı kasa yine Galaxy Note 7'de yer alacak diğer önemli gelişmeler olacak.

FİYATI EL YAKIYOR

Sitenin iddiasına göre Galaxy Note 7, ağustos ayının ikinci ya da üçüncü haftasında raflarda olacak. Telefonun Hollanda fiyatının ise 799 euro olacağı bildiriliyor.

Güncellenme Tarihi : 25.6.2016 03:25

İLGİLİ HABERLER