Bilim
  • 20.10.2017 00:22

Suudi Arabistan'da esrarengiz 400 kapı bulundu

Google Earth'ü kullanan bazı arkeloglar Suudi Arabistan'da inanılmaz bir olayı keşfetti..
Uydu üzerinden tarama yapan ekip, Suudi Arabistan'daki Medine'nin kuzeyinde Harrat Khaybar bölgesinde ne amaçla yapıldığı ve ne zaman yapıldığı bilinmeyen 400 taş yapı buldu.
Tamamı dikdörtgen şeklindeki bu esrarengiz yapılar uzaydan çok net olarak görülebiliyor. Bu yapılara kapı adı verildi.
Çölün içerisindeki bir volkanın civarındaki 400 kapının en küçüğü 13, en büyüğü 518 metre.
Bu kapılar binlerce yıllık lav kubbelerinin üstünde ve civarında bulunuyor.
Hepsi birbirinden garip kapıların arasında bir futbol sahasından en az 4 -5 kat daha da büyük olanlar var.
Arkeoglar buldukları kapıların insanoğlunun bilinen en eski yapıları olabileceğini savundu.Ancak ne amaçla inşa edildikleri bilinmiyor.
Konu üzerinden çalışan Batı Avustralya Üniversitesi'nden David Kennedy bu kapıların amacının ve yaşının bilinmediğini açıkladı.
Kasım ayında "Arabian Archeology and Epigraphy" dergisinde yayınlanacak olan bu esrarengiz olayla ilgili hala kimse tam olarak ne olduklarını açıklayamadı.
Bazı Arkeologlar 'Kapı' olarak nitelendirilen bu yapıların aslında kabaca yapılmış duvarlar olduğunu ve bir nedenle toprağa gömülüp uzaydan kapı gibi görüldüklerini iddia etti.
Dr Kennedy, garip kümelenmeler için "en eski insan yapımı yapılar gibi görünüyor' diye yazdı.  
Batı Avustralya Üniversitesi’nden David Kennedy’nin baş yazarı olduğu araştırma, Arap Arkeoloji ve Epigrafi dergisinin Kasım sayısında yayınlanacak. Kennedy, “Geçitler, neredeyse hiç su veya bitki örtüsü olmayan, kasvetli, zorlu volkanik alanlarda yer alıyor. Türümüz için en uygun olamayan yerler arasında gibi görünüyor. Ancak binlerce yıl önce, burası insan hayatı için daha elverişli olmalıydı.” 
HABERVİTRİNİ ÖZEL.

Güncellenme Tarihi : 19.10.2017 22:18

İLGİLİ HABERLER