Bilim
  • 11.10.2004 03:02

TELEVİZYONLU BUZDOLABI ŞUBATTA TÜRKİYE'DE...

Alman beyaz eşya devi Siemens’in anneler için geliştirdiği ve nisandan bu yana piyasada olan televizyonlu buzdolabı coolMedia tüm Avrupa’da 4 bin 500 satış rakamına ulaştı. 3 bin eurodan satılan buzdolapları şubatta Türkiye’de de satışa sunulacak.

ALMAN beyaz eşya devi Siemens’in anneler için geliştirdiği ve nisandan bu yana piyasada olan televizyonlu buzdolabı coolMedia tüm Avrupa’da 4 bin 500 satış rakamına ulaştı. Altı dondurucu üstü soğutucu olarak tasarlanan ve 3 bin eurodan satılan buzdolapları şubatta Türkiye’de de satışa sunulacak.

15 inç LCD düz ekrana sahip televizyondan, anten bağlantısıyla televizyon kanalları izlenebiliyor. Mutfağın her köşesinden izlenebilmesi için 45 derece döndürülebilen televizyona video kamera, video kayıt cihazı ve DVD oynatıcısı bağlanabiliyor. Uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen televizyona, isteğe göre hava durumu ünitesi entegre edilebiliyor. Hava durumu ünitesi sayesinde hava basıncı, evin içindeki ve dışındaki sıcaklık derecesi ile havadaki nem televizyon ekranından izlenebiliyor.

Bosh ve Siemens’in Münih’teki ortak şirketi olan ve bezay eşya üretimine odaklı B/S/H tesislerinde yapılan tanıtımlarda konuşan B/S/H Ürün ve Lansman Direktörü Martin Weber, televizyonlu buzdolabının çağın bir gereksinimi olduğunu söyledi. Anneleri düşünerek bahsi geçen ürünü geliştirdiklerini belirten Weber şöyle devam etti:

‘İnsanlar evlerinde geçerdikleri vaktin büyük kısmında mutfaktalar. Özellikle kadınlar. Mutfağı oturma odasına götürmek daha zor bir iş ama oturma odasını mutfağa götürebilirsiniz. Düşünün mutfakta yemek pişiriliyor ve yeniyor, mutfak temizleniyor, bulaşıklar yıkanıyor.’

Siemens Türkiye Satış Direktörü Haluk Çelebioğlu ise CoolMedia buzdolabının fiyatını Türkiye piyasasına göre ayarlayacaklarını belirterek, ‘Şubat ayında piyasaya çıkacak televizyonlu buzdolabının önemli bir ilgiyle karşılaşmasını bekliyoruz’ dedi.

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:04

İLGİLİ HABERLER