Bilim
  • 19.2.2018 01:33

Topraksız salata yetiştiren restorana büyük ilgi

Toprak yerine mineralle zenginleştirilmiş su ile herhangi bir ilaç kullanmadan özel vitrinlerde yetiştirilen marullar müşterilerin gözünün önünde şeffaf bir şekilde toplanıyor.

Good Bank'ın ortaklarından Ema Paulin bu yöntemle ilgili olarak “Gıda endüstrisinde bir şeyi değiştirmemiz gerektiğine duyduğumuz ihtiyacı hissettik. Restoranlarda kullanılan birçok konseptin eskimiş olduğunu gördük .Dolayısıyla gerçek gıdaya inananlar olarak yeni nesil tüketiciler için yeni birşeyler sunmamız gerekiyordu.” dedi.

Şimdilik üç çeşir marulun yetiştirildiği restorandan müşteriler ise oldukça memnun.

Jojo Moynihan isimli Amerikalı bir turist ise "Evet şehirdeki birçok ürünün uzaktan şehir dışından geldiğini tahmin ediyoruz ancak buradakilerin sadece duvardan geldiğini görmek çok hoş." şeklinde konuştu.

Hidroponik sistem olarak bilinen ve gün geçtikçe popülerleşen bu yeni bitki yetiştirme yöntemi ile günde iki kez salata hasadı yapılabiliyor. Ayrıca ambalaj ve taşıma ücreti ortadan kalkıyor.

Birçok ülkede olduğu gibi Almanya'da kentsel tarımın gittikçe yaygınlaşan bir trend halini aldığı biliniyor. Çatıdaki bahçelerden ve arı kovanlarına kadar birçok yerde insanların kendi yiyeceğini yetiştirme ve tükettikleri şeyleri kontrol etme isteği olduğu görülüyor.

 

Güncellenme Tarihi : 19.2.2018 01:39

İLGİLİ HABERLER