Sağlık
  • 26.11.2020 23:02

Bilimsel olarak açıklandı: (Covid-19) Korona virüsü yok edip, öksürüğü kesiyor

Ferahlatıcı kokusuyla çoğu kişiyi büyüleyen, mucizevi etkileri ile şifalı bitkiler arasında önemli bir yere sahip olan okaliptusun özellikle bir faydası var ki şu günlerde hayati önem taşıyor…

Öksürüğü kesiyor, akciğerleri temizliyor, tıkalı burunları açıyor, sinüzite iyi geliyor!
Okaliptusun faydaları saymakla bitmiyor!..

Hem insan sağlığı için hem de doğa için pek çok faydası bulunan okaliptus bitkisi; okaliptus suyu, okaliptus çayı ve okaliptus yağı olmak üzere farklı formlarda hazırlanarak çeşitli alanlarda kullanılır.

Okaliptusun duyunca şaşıracağınız pek çok faydası bulunmakta bunları vidomuzda anlatacağız ama ilginizi çekecek bir bilgiyi hemen aktarmakta yarar var:

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, sivrisinek ilacında corona virüsü yok eden bir maddeye rastlandı. Virüsü öldürdüğüne inanılan bu madde ise okaliptüs ağacının yaprak ve gövdesinden elde ediliyor.Bu arada hemen belirtelim: Bilim insanları konu ile ilgili araştırmaları sürdürüyor ancak virüsten korunmak için sivrisinek spreylerinin doğrudan sıkılmaması konusunda da uyarıyor.

Anavatanı Avustralya olarak bilinen ancak ülkemizde de yetişen okaliptusun 600’den fazla çeşidi bulunuyor. Yaprak dökmediğinden bu bitkiden her mevsim faydalanmak mümkün ancak bitkinin en şifalı olduğu dönem eylül ya da ekim aylarında toplanan mahsüldür…

Ve gelelim okaliptus yağının faydalarına ve nasıl kullanıldığına...
Cevabı videomuzda...
İyi seyirler...

 

 

BENZER VİDEOLAR İÇİN LİNKİ TIKLAYIP

KANALIMIZA ÜCRETSİZ ABONE OLABİLİRSİNİZ

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 26.11.2020 20:10

İLGİLİ HABERLER