Dünya
  • 25.9.2013 01:07

Bill Clinton'dan Türk kızına hüzünlü veda...

Eski Amerikan Başkanı Bill Clinton, Kenya'daki kanlı baskında Türk asıllı Hollanda vatandaşı Elif Yavuz'un da hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Elif Yavuz'un anısına, vakfında bir tören düzenleyen Clinton, genç kadının AİDS ve sıtma ilaçları temin etmek için Afrika'da bulunduğunun altını çizdi.

Harvard Üniversitesi mezunu, 8 aylık hamile Elif Yavuz, Bill Clinton'ın hayır işleri için kurduğu vakfın sağlık işleri bölümünde çalışıyordu. Bill Clinton, Elif Yavuz'un asıl görev yerinin Tanzanya olduğunu, birkaç hafta önce de kendisiyle Darüsselam'da görüştüğünü anlattı.

Elif Yavuz'un doğumu yaklaştığı için eşiyle birlikte Kenya'ya gittiğini kaydeden Clinton, "Elif yaşamını diğer insanlara yardım için adamış bir kişiydi" dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü."Bu güzel kadın, bana geldiğinde hamileliğinin son evresindeydi. İsmi Elif Yavuz'du. O ve baba, doğum yapmak için en güvenli, en iyi yerin Nairobi olduğunu düşünüyordu.Doğuma en fazla 2 hafta vardı. Hem o, hem eşi, hem de doğmamış bebekleri alışveriş merkezi baskınında hayatlarını kaybettiler. Şu anda biraz sarsılmış durumdayım. Çünkü az önce annesi ile konuştum. Babası hayatta değil" dedi

Bill Clinton, konuşması sırasında gözyaşlarını zor tuttu, sesi sık sık titredi.

"Bu parlak genç anne, hayatını insanlığa hizmete adadı. Kamu sağlığı alanında eğitim gördü, hizmet verdi. Eşi ilk insanlarda aileyi araştırıyordu. Hayatının önemli bir bölümünü bu vakfa atfettiği için bu genç kadına şükran borçluyum."

Clinton, Elif'in parlak, azimli ve hayranlık uyandıran bir kişi olduğunu kaydetti.

"Sizden bu kaybettiğimiz harika genç hanımı, geçmişi inceleyerek günümüzü anlamamıza yardımcı olan mimar eşini ve henüz dünyaya gözünü açma fırsatı bulamamış bebeği unutmamanızı istiyorum. Bir hiç yüzünden burada değilsiniz. Onları öldürenlerin haklı olduğunu düşünüyorsanız vakit kaybediyoruz. Bizim haklı olduğumuzu düşünüyorsanız, o halde hayatımızın kalan her gününü, saldırganları lanetleyerek geçirelim.

Clinton Vakfı, Elif Yavuz'un hayatını kaybetmesinden dolayı ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:44

İLGİLİ HABERLER