Asayiş
  • 31.8.2013 23:58

Bina kepçenin üzerine çöktü

Sabah saatlerinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkımı gerçekleştirilmek istenen Şehit Mustafa Yeter Polis Merkezi binasının bir anda çökmesi sonucu, yıkımı gerçekleştiren ekskavatör operatörü Sertaç İçgüleç enkaz altında kaldı. 112 Acil Servis ve çevredekilerin yardımıyla enkazdan çıkarılan İçgüleç, Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerine gelen Bitlis Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hakan Gür, incelemelerde bulunarak yıkımı gerçekleştiren yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hakan Gür, Şehit Mustafa Yeter Polis Merkezi binasının, kentte tespit ettikleri riskli binalardan biri olduğunu söyledi. Bu binanın yıkım ihalesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yapıldığını ve bugün yıkımının gerçekleştirildiğini ifade eden Gür, "Bu kötü binanın çökerek aşağıya gelmesi, bakanlığımızın kentsel dönüşüm çalışmalarının ne kadar önem arz ettiğini görüyoruz. Yıkım esnasında iş makinesi operatörümüz yaralandı. Hastaneye kaldırılan operatörün sağlık durumu iyi. Başbakanımızın ve bakanımızın bu konudaki ifadelerinin ne kadar önemli olduğunu böylelikle gördük. Bu binadaki bazı donatılar yetersiz. Binanın ilave kısmı da risk teşkil ediyor. Şu anda bunun çalışmalarını yürütüyoruz. Bu enkazları kısa sürede kaldıracağız" dedi.

Kentte risk teşkil eden binaları kaldıracaklarını ve bu kapsamda 11 binanın yıkımı için müracaat aldıklarını bildiren Gür, diğer binaların da yıkım işlemlerine başlayacaklarını ifade ederek, ancak bu yılın sonuna kadar kentte 50 bina ve 200'ün üzerinde konut yıkmayı hedeflediklerini belirtti. Kentte risk arz eden tescilli binaların da bulunduğunu ve bunu koruma kurullarına bildirdiklerini kaydeden Gür, kuruldan olumlu görüşün gelmesiyle bunları da yıkacaklarını dile getirdi. 

VİDEO İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:22

İLGİLİ HABERLER