Gündem
  • 30.1.2014 01:33

Binali Yıldırım böyle voleybol oynadı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Karşıyaka Spor Kulübü’nü ziyaret etti. Ziyaretin ardından yapımı için ihaleye çıkılan Karşıyaka Standı’nda kulüp başkanı ve yöneticileriyle incelemelerde bulunan Yıldırım, Karşıyaka Bayan Voleybol Takımı ile de voleybol oynadı. Voleybolcularla kıyasıya mücadele eden Yıldırım, “Nefes nefese kaldık. Küçükken hayatımız spordu. Yürüyerek en az sekiz kilometre gezerdik. Tarlalara giderdik babamızın yanına. Daha sonra öğrencilik yıllarında İstanbul’da yürüyüş yapardım ama artık görüyorsunuz kondisyon zayıf” dedi.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

GÖZTEPE İÇİN DE İHALEYE ÇIKILACAK
Yıldırım, gündeme ilişkin de önemli değerlendirmelerde bulundu. Karşıyaka Stadı’nın yanı sıra Göztepe Spor Kulübü’nün de stat sorununun çözüleceğini ve ihaleye çıkılacağını kaydeden Yıldırım, “1.5 yıl içinde iki takımın da en önemli sorunu stat sorunu çözülmüş olacak. İzmir’i süper ligde olacak şehir olarak çok ciddi projelerimiz çalışmalarımız var. İnşallah bunu İzmirli hemşehrilerimizin bize göstereceği destekle vereceğiz” ifadelerini kullandı. Yıldırım, spor ile ilgili projelerinin sadece Karşıyaka ve Göztepe ile sınırlı olmadığını da sözlerine ekledi.

“BAKANLIK GÜCÜMÜ BAŞKANLIK YARIŞINDA KULLANMAMAK İÇİN”
Basın mensuplarının sorusu üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, ‘Koruma ordusuyla dolaşıyor, hala bakan gibi talimatlar veriyor’ söylemine de cevap veren Yıldırım şöyle konuştu:
“Şaşalı tantanalı hayatımız hiç olmadı. 11 yıl boşunca hep halkın arasında olduk. Bugün de halkın arasındayız. Bize sempati gösteren sevenler dolaşırken yanımıza katılıyor onlara ‘gelmeyin yanımızda ne işiniz var’ diyemeyiz. Valiliğin bize verdiği iki tane koruma var. İşimize karışmazlar sadece arka planda izlerler. Ben bakan değilim. Aday olduktan sonra bakanlıktan ayrıldım. Hiçbir zaman bakanlık gücümü başkanlık yarışında kullanmak gibi bir durumda karşı karşıya kalmamak için böyle bir karar verdim. Belediye başkanı belediye başkanıdır. Aynı koltuk için görevi devam etmekte olduğu halde yarışmaktadır. İzmirli karar versin kimin ne konumda olduğuna. Belediyenin panolarında otobüslerinde kamu mekanlarında reklamlar ilanlar alabildiğince devam ediyor. Bunların İzmir Büyükşehir Belediyesi adına yapıldığı söyleniyor ama seçim atmosferi içinde bunun ne kadar doğru olduğunun da ben takdirini İzmirli hemşehrilerime bırakıyorum.”

“MERKEZ BANKASI DOĞRU OLAN İŞİ YAPTI”
Binali Yıldırım, Merkez Bankası’nın faizleri yükseltmesinin ekonomiye etkileri konusunda da şunları söyledi:
“İstikrar ve güvenin Türk insanı için ne kadar önemli olduğu bir kez daha bu son yaşanan olaylarla ortaya çıktı. Dövizde faizde istikrar olmazsa yatırımcı, yatırım yapmaktan korkarsa bu da ekonomik krizin habercisidir. Mutlaka Merkez Bankası belirli öngörüler içinde bu müdahaleyi yapmıştır. İhracat yapanlar için iyi olabilir ama dövizle borçlananlar için çok iyi bir ortam değil. Dövizin yüksek ya da aşağıda olmasından ziyade istikrarlı olması daha iyi. Merkez Bankası doğru olan işi yaptı ama genel anlamda faizlerin yüksek olması arzu ettiğimiz bir şey değil. Bunun geçici bir tedbir olduğunu düşünüyorum. Kurlar beklenen düzeye geldiğinde faizler azalmaya devam edecek. Türkiye bunu Mayıs ayında gördü. Ağustos’ta faizler 4.6’ya kadar geriledi. Ama yaşanan birtakım olaylar bizi bu noktaya getirdi.”

“SEÇİM HER ZAMAN ZORDUR”
Liman operasyonunun ardından AK Parti’nin yerel seçimde işinin çok zor olacağı yönündeki iddialara da cevap veren Yıldırım, “Seçim her zaman zordur. Bir olaya bağlı olarak ‘zorlaştı kolaylaştı’ demek doğru bir şey değildir. Biz defalarca seçime girdik her seçimi önemseriz. Onun için biz seçimlerde çok iyi bir sonuç alacağımıza inanıyoruz. Bunu İzmir’de kampanya sürecinde hemşehrilerimizin bize gösterdiği ilgiden görüyoruz. Ne yaşanırsa yaşansın biz İzmir’de çok iyi bir sonuç alacağımıza inanıyoruz” dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:04

İLGİLİ HABERLER