Gündem
  • 13.5.2019 22:40

Binali Yıldırım'dan CNN TÜRK'te önemli açıklamalar

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım CNN TÜRK canlı yayınında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, "Adamlar sağlam çalmış" dedi.

Şöyle söyleyeyim, tabii ki YSK'da bir yargı kurumu. Yargının vereceği karar herkesi bağlar. Başından beri bunu söylüyoruz. O oy yerini buldu mu bulmadı mı bunun mücadelesini biz yaptık, itirazlar ederek. Endişelerimizin dikkate alınması için mücadele ettik. Bu kadar iki adayın yakın oy alması sonucu bu hukuki süreç önemli hale geldi. İtirazlarımızı yapmaya başlayınca bazı anormal bulgulara rastladık. Bunları gördükten sonra burada seçimin bir şaibe ile bir karşı karşıya kaldığı fikri daha da kuvvetlendi. Partim ve şahsım olarak öncelikle olarak biz iptal veya seçimin yeniden yapılması fikrine hiç itibar etmedik. Biz oyların yeniden sayılmasını talep ettik. Oradan çıkan sonuca razı olacaktık.

Cumhuriyet Halk Partisi, sayılmanın yapılmaması konusunda itirazda bulundu. Yeniden bütün oyların sayımı yolu kapanmış oldu. Daha önce verilen kararlara göre sayım yapıldı.

Güncellenme Tarihi : 13.5.2019 23:06

İLGİLİ HABERLER