Sağlık
  • 7.9.2020 19:12

Binbir derde deva kantaron yağının evde kolayca yapımı

Bugün sizlere alternatif tıpta sıkça kullanılan ve faydaları saymakla bitmeyen bir yağdan; sarı kantaron yağından bahsedeceğiz, bahsetmekle de kalmayıp bu yağı evde nasıl yapabileceğinizi videonun sonunda uygulamalı olarak göstereceğiz…

Doğal şifa kaynağı kantaron yağının faydalarının tamamını saymak mümkün olmasa da başlıcaları şu şekilde:

Kantaron yağı antiseptik özellik gösterir. Yarada mikrop ve iltihap oluşumunu önler. Hücre yenileyici özelliği sayesinde yaranın çabuk kapanmasını sağlar.

Yara ve yanık izlerini iyileştirir, yanık acısını hafifletir. Sivilce oluşumunun önüne geçen kantaron yağı, var olanların da hızla iyileşmesini sağlar. Kantaron yağı, güneş yanıkları ve ciltte bıraktığı lekeleri yok ediyor.

Çeşitli sebeplerle oluşan ciltteki kızarıkları azaltıyor, düzenli kullanıldığında kızarıklıkları tamamen ortadan kaldırıyor.

Cildi derinlemesine temizleme etkisi olan kantaron yağı, düzenli olarak kullanıldığında siyah noktaların tamamen yok olmasına destek oluyor.

Tüm bu özellikleri sayesinde yaşlanma karşıtı bir etki oluşturan kantaron yağı, kırışıklıkların oluşumunu geciktirip, çillerin ve çeşitli sebeplerle oluşan çatlakların da görünümünü hafifletiyor.

Kantaron yağı pişik sorunu yaşayanların da imdadına koşuyor. Bebeklerin pişik tedavilerinde de kullanılabilir. Egzamaya iyi geldiği düşünülen kantaron yağı, özellikle bacaklarda oluşan kılcal damar görüntülerinin iyileştirilmesine etkilidir.

Saç sağlığını da destekleyen kantaron yağı, özellikle kepekten ve saç dökülmelerinden kurtulmak isteyenlere tavsiye ediliyor.

Kantaron yağı, doğal bir ağrı kesici gibi etki gösterdiğinden özellikle kas ve eklem ağrısı çekenlerin yardımına koşuyor ve romatizma, sırt ve bacak ağrılarında masaj yağı olarak da kullanılabiliyor.

Kantaron yağı, ağız yoluyla tüketildiğinde, kan şekerini düşürücü bir etki oluşturuyor, kan şekeri yüksek seviyelerde olanlara yardımcı oluyor. Ancak günde bir çay kaşığından fazla tüketmek kesinlikle sakıncalıdır.

Yine ağız yoluyla tüketilmesi durumunda, iştah kaybı, şişkinlik, gastrit, mide ekşimesi gibi sindirim problemlerini gidermeye yardımcı olup, bağırsak faaliyetlerini düzenliyor, bağırsak gazlarına ve ishale iyi geliyor.

Peki kantaron yağı nasıl kullanılır? Kimlerin kullanması sakıncalıdır? Evde kantaron yağını nasıl yapabiliriz?

İşte tüm busoruların cevabını bulabileceğiniz videomuz.

Kanalımıza abone olarak destek olmanızı rica ediyoruz. Şimdiden şifa olsun...
İyi seyirler...

KANALIMIZA ABONE OLUP DİĞER VİDEOLARDAN DA HABERDAR OLMAK İSTERSENİZ

LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ...

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 7.10.2020 21:28

İLGİLİ HABERLER