Gündem
  • 31.10.2012 11:10

'Bir AKP’linin biber gazına maruz kaldığını gördünüz mü ?'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Taksim’de söylediği “Sizin koruyamadığınız cumhuriyeti biz koruyoruz” sözlerinin arkasında olduğunu ancak sözün muhatabının sadece asker değil törene katılan tüm devlet görevlileri olduğunu söyledi. Salıcı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun istifası ile ilgili iddiaları ise yalanladı.
28 Ekim’de yaşananların bir utanç odluğunu söyleyen Salıcı, “Pendik’te, Kadıköy’de, Bahçelievler’de çelenk koyma törenleri sırasında arbede yaşanmıştır. Utanılması gereken şey Cumhuriyet bayramında Atatürk anıtına çelenk koymak için polisle kavga etmek zorunda kalmamızdır. Sayın başbakanın iddiaları 29 Ekim’de Ankara’da yaşanan gazı copu örtbas etme çabasıdır. Gündemi bizim üzerimizden değiştirme ihtiyacı duymuştur ama baltayı taşa vurmuştur. Bütün CHP’liler dün olduğu gibi bugün de demokratik rejimin teminatı olan bir partidir. Darbeyi savunanlar darbeden beslenenlerdir. Şimdiye kadar bir AKP’linin biber gazına maruz kaldığını gördünüz mü. Nasıl mağdur bunlar. Polisle karşı karşıya gelen bizleriz. CHP tarihi boyunca darbe mağduru olmuştur” dedi.
AK Parti’nin 29 Ekim törenlerine milyonlarca insanın neden bu kadar ilgi gösterdiğini düşünmesi gerektiğini savunan Salıcı, “Bir tenis turnuvasında AKP’li bakanlar niye yuhalanışlardır. Kendisine tepki gösterenleri terörist holigan ya da başka sıfatlarla anlamlandırıp ötekileştirme alışkanlığından vazgeçmelidir” ifadelerini kullandı.
28 Ekim’de Taksim’deki çelenk gerginliği sırasında söylediği “Koruyamadığınız cumhuriyeti biz koruyoruz” şeklindeki sözlerinin arkasında olduğunu söyleyen Salıcı, “Öncelikle sayın emniyet müdürüne, sonra sayın valiye, sonra da orada bulunanlara karşıydı tepkim. Sözlerimde bir eksiklik yok. Muhatabını yanlış okumuşu durumda bazı arkadaşlarımız. O gün meydanda bulunan bütün devlet görevlileriydi sözlerimin muhatabı. Askeri de dışında tutuyor değilim ancak ağırlıklı olarak tören organize etmekten sorumlu kişiler askerler değildi.
Ben sözümün arkasındayım ama sayın başbakan Ankara’da sıktığı gazın arkasıda durabiliyor mu” diye konuştu.
Açıklamaları ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Salıcı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kendisinin istifasını istediği şeklindeki haberleri de yalanlayarak, “Bizim istifa konusu ile ilgili herhangi bir görüşmemiz ne sayın genel başkanla, ne de genel merkez yetiklisi ile oldu. Bu konu birileri tarafından ortaya sürüldü böyle bir dönüm sözkonusu değil”
şeklinde konuştu.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ı da eleştiren Salıcı şunları söyledi:
“Sayın valimiz ve emniyet müdürümüz yasalarla belirlenmiş bir görev yapıyor. Yasalarla belirlenen görevlerini halkın lehine yaptıkları sürece halkın emniyet müdürü oldukları sürece problem yok. Bana şunu izah edin. 29 EKİM günü Ankara’ya gitmek için İstanbul’dan kalkan otobüsleri içinde ceset torbası arayan polisleri izah edin. Ceset torbası olamaz ise kriko soracağım. Devlet görevli önce göndermeye karar verdi sonra buna kılıf arıyorsa onlar devlet görelisi olmaktan çıkıp akp görevlisi olma durumuna gelirler”

 

İHA

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:34

İLGİLİ HABERLER