Gündem
  • 14.7.2020 14:56

Bir Azerbaycan'da Tümgeneral ile bir albay şehit oldu, 100 Ermeni öldürüldü

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan çatışmalarda, Azerbaycan ordusundan biri tümgeneral olmak üzere 7 asker hayatını kaybetti. Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Kerim Veliyev, iki gündür devam eden çatışmalarda, Ermenistan ordusunun çok sayıda askeri araç ve mevzilerinin imha edildiğini açıkladı.

Veliyev, karşı saldırılarla Ermenistan ordusundan yaklaşık 100 askerin öldürüldüğünü, bu sabahki çatışmada, Tümgeneral Polad Heşimov ile Albay İlgar Mirzeyev'in 'kahramanca şehit olduğunu' açıkladı.

"100 ERMENİ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ"

Karşı saldırılarla Ermenistan Ordusundan yaklaşık 100 askerin öldürüldüğünü bildiren Veliyev, Azerbaycan Ordusundan da kayıpların olduğu bilgisini paylaştı.

ERMENİSTAN'DAN AÇIKLAMA

Ermenistan Savunma Bakanlığı da 1'i binbaşı 1'i yüzbaşı olmak üzere 2 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

1'İ TÜMGENERAL, 1'İ ALBAY TOPLAM 7 ŞEHİT

Veliyev, bu sabahki çatışmada, Tümgeneral Polad Heşimov ile Albay İlgar Mirzeyev'in kahramanca şehit olduğunu açıkladı. Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Veliyev, çatışmalarda, Azerbaycan ordusundan bir er, iki binbaşı ve iki astsubayın şehit olduğunu bildirdi.

 İŞTE ŞEHİT TÜMGENERAL POLAD HEŞİMOV

General-mayor Həşimov Polad şəhid olub

Düşmən hücumunun qarşısını alarkən döyüşdə Azərbaycan Ordusunun aşağıda adları çəkilən hərbi qulluqçuları da şəhid olub:

1) Mayor Əhmədov Namiq Hajan oğlu

2) Mayor Novruzov Anar Gülverdi oğlu

3) Gizir Zeynallı İlqar Ayaz oğlu

4) Gizir Babayev Yaşar Vasif oğlu

5) Müddətdən artıq həqiqi hərbi xidmət hərbi qulluqçusu, əsgər Mustafazadə Elçin Arif oğlu

Güncellenme Tarihi : 14.7.2020 15:05

İLGİLİ HABERLER