Dünya
  • 11.12.2019 04:46

Bir haftada 11 kişiye tecavüz etti

İngiltere'de infaz sisteminde meydana gelen bir karışıklık nedeniyle hırsızlık suçundan hüküm giydiği için bulunduğu cezaevinden yanlışlıkla tahliye edilen ve hapisten çıktıktan sonra 11 kadın ve çocuğa cinsel saldırıda bulunan John McCann, 33 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Hırsızlık suçundan hüküm giyen McCann, infaz sisteminde yapılan bir hata nedeniyle Şubat ayında yanlışlıkla tahliye edilmişti. Cezaevinden çıktıktan sonra yoğun şekilde kokain ve alkol kullanmaya başlayan 34 yaşındaki McCann, ilk cinsel saldırısını Nisan ayında Watford'da düzenledi.

McCann, iki hafta içerisinde Londra, Manchester ve Cheshire kentlerinde yaşları 11 ile 71 arasında değişen 11 kadın ve çocuğu silah zoruyla kaçırıp, defalarca cinsel saldırıda bulundu.

Daha sonra yakalanan McCann, yapılan yargılamanın ardından Cuma günkü duruşmada silahla alıkoyma, cinsel istismar ve tecavüz suçlarından suçlu bulundu.

Dünkü duruşmada ise hakkındaki hüküm açıklandı ve McCann 33 kez hapis cezasına çarptırıldı. McCann'in en az 30 yıl cezaevinde kalması bekleniyor.

Yargıç Andrew Edis, sanığı "klasik bir psikopat" olarak nitelendirdi ve McCann'in yanlışlıkla tahliyesine neden olan sorunların araştırılması konusunda "bağımsız ve sistemli" bir soruşturma yürütülmesi gerektiğini söyledi. Yargıç Edis, hüküm duruşmasında McCann'i "çocuklara yönelik bir tehdit" ve "pedofil" olarak tanımladı.

İngiltere'de yakalanan Joseph McCann adlı sapığın mahkemesinde kan donduran yeni detaylar ortaya çıkmıştı. Londra'da yaşayan 37 yaşındaki erkeğin kurbanıyla seyahat ettiği anlar, bir güvenlik kamerasına böyle takılmıştı.

İki kız çocuğu Greater Manchester sokağında yürürken McCann aracıyla yanlarına sokuldu, "Sabahtan beri sizi arıyorum" demişti.

Çocuklar küçük çaplı bir şok yaşamışlardı, çünkü hiçbiri Congleton'da yaşamıyordu. Çocuklara, kız kardeşine zorbalık yaptıkları suçlamasını yöneltti:

"Yüzünüzde gözlük veya ağzınızda diş kalmayacak, sizi doğrayacağım. Ya arabaya binersiniz ya da sizi basit bir şekilde öldüreceğim."

Çocuklar tehdidin ardından McCann'ın aracına bindi. Ancak söylediği gibi kız kardeşinin yanına gitmiyorlardı. Çocuklara sürekli sessiz olmalarını ve çenelerini kapalı tutmalarını söylüyordu.

Akşamüstü saat 18.44'te bir akaryakıt istasyonunda durdular. Aracın ön koltuğunda oturan kız çocuğuyla bir süre konuştu ve daha sonra istasyondaki markete girdi.

Marketten prezervatif aldı, öfkeli ve aceleciydi. Bu sırada İngiliz polisi Cheshire ve Manchester'da McCann ve otomobilini arıyordu.

Tekrar hareket eden araç Clayton Bypass'ın dolambaçlı yollarında ilerlerken, kaçırılan çocuklar çığlık atıyordu. Bu sırada bir polis devriye aracı tarafından durduruldular.

Polisler aracın içine baktıklarında arka koltukta dehşete düşmüş iki kız çocuğu gördü, paniğe kapılan McCann kaçmaya karar vermişti.

Kilometrelerce süren kovalamacada sapığın aracı bir başka otomobille çarpışmıştı. Kazanın ardından ise bu kez koşarak kaçmayı denedi. Bahçe çitlerinden atladı, polis peşine düşmüştü.

Bulduğu bir bisiklete binen zanlı, ardından Stoke kentinde bir taksi çevirmiş, en sonunda tarlalar arasında koşmuştu. Çıktığı ağaçta ise polis tarafından yakalanmıştı.

37 yaşındaki McCann, 20 Nisan-5 Mayıs arasında 11 kadın ve kız çocuğuna cinsel saldırıda bulundu. Kurbanların yaşları 13 ve 71 arasında değişiyor.

Daha önceki duruşmalarda, 21 yaşındaki iki kız kardeşten birinin sapık tarafından kaçırıldığı, kurbanın daha önce hiç cinsel ilişkiye girmediğini söyleyerek yalvarması üzerine McCann'in tecavüz yerine cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Aracına bindirdiği bir başka kadına ise idrarını zorla içirdi, boğazına bıçak dayadı ve tecavüz etti. Kurbandan adresini isteyen sapık, erkek arkadaşını bıçaklayacağı tehdidini de savurdu.

Kurbanlardan biriyle barda tanıştı, evine bırakmayı teklif etti. Sarhoş kadını yatağa bağlayan saldırgan, kurbanın çocuklarına annelerinin gözü önünde tecavüz etti.

25 yaşındaki bir kurban ise, sapığın arabasında defalarca kendisine tecavüze ettiğini, 12 saatlik işkencenin bir votka şişesini McCann'in başına vurmasıyla bittiğini anlatmıştı.

 

Güncellenme Tarihi : 11.12.2019 05:01

İLGİLİ HABERLER